Смятам че Румен Радев трябва да се кандидатира за втори

...
Смятам че Румен Радев трябва да се кандидатира за втори
Коментари Харесай

Логично било Радев да се кандидатира за втори мандат, Борисов за президент - не

Смятам че Румен Радев би трябвало да се кандидатира за втори мандат, той има доверието на жителите на най-високия пост. Това счита ръководителят на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов, който въпреки всичко акцентира, че мнението е персонално и диалози в президентството по тази тематика не са водени. Президентът Радев би трябвало да одобри и поддръжка от всякъде, само че на кардинална основа, изясни Маринов и добави, че се съмнява при желаната от страна на Движение за права и свободи оставка, не може да се приказва за търсене на поддръжка. Съмнявам се и че някой президент може да бъде определен единствено и решаващо с гласовете на Движение за права и свободи, уточни Маринов.

Логично би било Радев да се кандидатира на втори президентски мандат, само че и разумно би било Борисов да не се кандидатира, уточни Александър Маринов.

" Министър-председателят подтиква президента да наруши конституцията. По конституция външната политика се създава и води от държавното управление, а не от президента. " Затова и с позиция за ареста на Навални президентът би излязъл отвън пълномощията си, съгласно ръководителя на Стратегическия съвет Александър Маринов. Той не желае да прозира претекстовете на министър-председателя да провокира Румен Радев към една такава стъпка.

Никой не би споделил да вземем за пример, че Еманюел Макрон не е бранител на демокрацията, а той не приказва по тази тематика за Навални, добави Маринов и уточни, че нито един различен държавен глава няма такава позиция.

Темата за Навални не е основна за изясняване на несъгласията сред президента и ръководещите, счита Маринов. Според него разликите сред Борисов и Радев са съществени и са основани на кардиналните разлики за ръководството на страната и за отношението на страната към хората. " Който и да пристигна след изборите на власт, в случай че се държи по този начин, както сегашните ръководещи, ще получи същото отношение от президента ", сподели Маринов.

Консултациите при президента за изборите са посочили какъв брой са дълбоки разликите сред него и ръководещите, а що се отнася до самите диалози на Радев с политическите сили, те са били потребни и са обрисували огромните проблеми, които тревожат обществото към вота, като да вземем за пример въпросът за огромния брой невалидни бюлетини, счита ръководителят на Стратегическия съвет при президента.

Би било прелестно президентът и министър председателят да се обединят, с цел да има почтени избори, само че ГЕРБ съобщи, че не приема концепциите на президента, счита Маринов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР