Смятам, че България може би ще спечели повече, ако Тръмп

...
Смятам, че България може би ще спечели повече, ако Тръмп
Коментари Харесай

Ивета Чернева, анализатор: България може би ще спечели повече, ако Тръмп е на власт

Смятам, че България може би ще завоюва повече, в случай че Тръмп е на власт, в сравнение с Байдън. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Ивета Чернева, анализатор по интернационалните въпроси, работила в Американския конгрес. " Байдън се интересува от Западните Балкани, той натиска Македония и Албания да се не помнят всевъзможни дрязги, всевъзможни искания и напряко да влизат в Европейския съюз. Така че мисля, че това е едно напрежение, един напън, който ние няма да усетим, в случай че Тръмп се върне, тъй като Тръмп като цяло не се интересува от Македония и Западни Балкани, той се интересува от други тематики ", уточни Чернева.

По думите и, Източна Европа е район на републиканците. Демократите обичат Западна Европа, с тях се схващат най-добре, тях считат за най-хубавите си съдружници, а републиканците доста харесват Източна Европа.

" Специално Тръмп харесва Източна Европа и в правилата, които имаме тук - ние сме по-семейно консервативни, повече националистически настроени, има много повече заварки сред тези правила на Републиканската партия и Източна Европа, по тази причина Тръмп обожава Полша, Тръмп обожава Унгария и Орбан ", добави Ивета Чернева. 

Тя счита още, че Джо Байдън няма никакъв интерес към България, по този начин, че ще е забавно втори подобен мандат. Тръмп в първия си мандат бе много подложен на критика, в това число за своята външна политика.

" Но макар, че беше много подложен на критика във връзка с външната си политика, мисля, че ще забележим един по-образован, малко по ъпгрейднат Тръмп 2. И мисля, че България може дори и да завоюва от това ", добави анализаторът по интернационалните въпроси Ивета Чернева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР