Смяната на националния координатор на киберсигурност е решение на служебния

...
Смяната на националния координатор на киберсигурност е решение на служебния
Коментари Харесай

Новият координатор по киберсигурност: Смяната на националния координатор на киберсигурност е решение на служебния премиер, който ме покани - Топ новини

Смяната на националния координатор на киберсигурност е решение на служебния министър председател, който ме предложения. Това е роля, аз не преставам да работя Министерството на електронното ръководство. Аз нямам проверяващи функционалности. Това съобщи Петър Кирков, новият народен координатор по киберсигурност, в ефира на БТВ.

„ Ще работя с Министерство на защитата, Министерство на електронното ръководство ГДБОП, ДАНС ”, съобщи той.

Той разяснява последните хакерски офанзиви у нас: „ Такива офанзиви са всекидневни. Те не започнаха на 15-16 октомври, не свършиха и на 15-16 октомври. Такива виждаме всеки ден, само че са несполучливи. ”

„ Голяма част от тези офанзиви не са от хора от България, а това са компрометирани компютри у нас. Често се случва компютърът, който е хакнат, да се употребява като база, от която да се нападна друга точка – за дегизировка на атакуващия ”, добави още той.

„ Най-големият проблем е неналичието на фрагменти в киберсигурността. Това е проблем и в международен мащаб. Чувства се неналичието от квалифицирани фрагменти, които да работят с инструментите – програмен продукт, хардуер или нещо друго ”, счита Кирков.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР