Смразяващата драма на Джонатан Глейзър Зона на интерес“ (The Zone

...
Смразяващата драма на Джонатан Глейзър Зона на интерес“ (The Zone
Коментари Харесай

Смразяващата драма Зона на интерес - най-добър филм за критиците на Лос Анджелис

Смразяващата драма на Джонатан Глейзър „ Зона на интерес “ (The Zone of Interest), отдадена на концлагера Аушвиц, е оповестена за най-хубав филм на годината от Асоциацията на лосанджелиските кино критици, заяви АП. 

Групата на критиците, която разгласи избора си късно в неделя след целодневно съвещание, присъди награди и за режисурата на Глейзър и за музика на Майка Ливай. Тя избра Сандра Хюлер, която взе участие както в „ Зона на интерес “, по този начин и във френската правосъдна драма „ Анатомия на едно рухване “, за една от двете си награди за основна роля. 

Лосанджелиските кинокритици, както постоянно се случва, се отклониха доста от своите сътрудници от Източното крайбрежие - Дружеството на нюйоркските кинокритици. Тази група по-рано дефинира „ Убийците на цветна луна “ на Мартин Скорсезе за най-хубавия филм на годината. 

Асоциацията на филмовите критици в Лос Анджелис, която не разграничава половете в актьорските си категории, даде и четирите си награди за актьорско майсторство на дами. 

В категорията за основна роля спечелили станаха Хюлер и Ема Стоун, звездата от „ Клети създания “ на Йоргос Лантимос.

Призовете за поддържаща роля отидоха при Рейчъл Макадамс за акомодацията по Джуди Блум Are You There God? It`s Me Margaret („ Там ли си, Господи? Аз съм Маргарет “) и за Да Вайн Джой Рандолф, звезда от комедийната драма за живота в едно общежитие The Holdovers („ Останалите “), оповестява Българска телеграфна агенция.

Наградата за най-хубав неанглоезичен филм отиде при френския „ Анатомия на едно рухване “, а наградата за ново потомство взе Селин Сон с „ Минали животи “. За най-хубав сюжет бе отличен Андрю Хей с All of Us Strangers („ Непознати “). 

Наградата за кариерни достижения на Асоциацията на лосанджелиските кинокритици получи полската режисьорка Агнешка Холанд.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР