Смисълът на живота едва ли ще ни бъде даден, докато

...
Смисълът на живота едва ли ще ни бъде даден, докато
Коментари Харесай

Тайната на живота

Смисълът на живота надали ще ни бъде даден, до момента в който го живеем този живот. А може би е пред нас всеки ден. Може би е по-прост, в сравнение с си представяме.

Смисълът е елементарен. Пътят към щастието не е наложително да бъде бодлив.

Очаквайте малко от другите.

Не надценявайте другите, само че не ги и подценявайте. Не очаквайте нещо огромно. Така в никакъв случай няма да бъдете разочаровани.  Не искайте прекомерно доста. Не очаквайте другите да са като вас. Може би не всеки път смисълът „ Каквото повикало – такова се обадило. “ Невинаги каквото дадеш, това и получаваш. Не търсете сметка, не разчитайте другите да са постоянно почтени, да държат на думата си, да идват в точния момент, делата им да се припокриват с думите.

Очаквайте доста от себе си.

Никога не си затваряйте очите за личните си неточности, за личните си недостатъци. Старайте се всеки ден да бъдете своя по-добра версия. Поставяйте се цели и ги следвайте. Научавайте по нещо всеки ден. Усъвършенствайте се. Не си казвайте, че е прекомерно мъчно. Не се отхвърляйте. Не търсете извинения, а търсете метод.  Не търсете оправдания, а търсете благоприятни условия. Човек е толкоз огромен, колкото си има вяра, че може да бъде. Мислете огромно, опитвайте се да виждате отвън дребната картинка, вниквайте в дълбочина на нещата. Не позволявайте другите да ви подрязват крилата. Вярвайте в себе си, бъдете самокритични и изисквайте повече от себе си. единствено по този метод можете да надскочите себе си.

В това е смисълът. Не можете да отговаряте за непознатите неточности, само че не прощавайте личните си недостатъци.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР