Сметната палата обсъди включването на одит на Университетската многопрофилна болница

...
Сметната палата обсъди включването на одит на Университетската многопрофилна болница
Коментари Харесай

Сметната палата ще направи одит на Пирогов

Сметната палата разиска включването на одит на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н.И.Пирогов “ ЕАД в годишната стратегия на институцията за 2024 година Това оповестиха от пресцентъра на палатата. Очаква се програмата да бъде призната до края на декември.

До 17 ч. през днешния ден в Сметната палата не е постъпил от Министерството на здравеопазването одитен отчет за „ Пирогов “ ЕАД, оповестяват още от палатата. 

На 5 декември стана известно, че е освободен от поста шефът на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов " доктор Валентин Димитров. Дни преди този момент министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков сподели, че одит, осъществен в болница „ Пирогов “ в интервала юни 2022 – юли 2023 година, демонстрира финансови нарушавания в лечебното заведение, както и че болничното заведение е в неприятно финансово положение.   

От началото на 2023 година УМБАЛСМ „ Пирогов “ е на облага, съобщи тази заран отстраненият шеф Валентин Димитров пред публицисти.

Парламентарната Комисия по опазване на здравето реши през днешния ден да разпореди на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков да анулира издадения протокол, с който освобождава от поста шефа на болничното заведение до произнасянето на всички способени органи. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР