Сметките за топла вода за месец юли на перничани са

...
Сметките за топла вода за месец юли на перничани са
Коментари Харесай

Сметките за топлинна енергия на перничани са с 11% по-ниски за юли

Сметките за топла вода за месец юли на перничани са напълно калкулирани с понижената ставка Данък добавена стойност от 9 на 100, заяви " Топлофикация - Перник ", съобщи Българска телеграфна агенция. Изменението на Данък добавена стойност от 20 на 9% като мярка за понижаване на тежестта върху клиентите публично влезе в действие от 9 юли, само че все пак калкулирахме 9 % Данък добавена стойност за употребяваната топлинна сила през целия месец, показват от сдружението.

Според изпълнителния шеф Чавдар Стойнев по този начин сметките на клиентите за юли са по-ниски с 11 на 100. Той твърди, че без значение от покачването на цената на топлинната сила, централното отопление към момента е най-евтиният и желан вид за отопляване на всеки парцел през зимата.

" След като природният газ съвсем удари исторически връх с невероятните 300 лв. за мегават, това повлече след себе си всички останали енергоносители. Ако не бъдат избрани обезщетения за производителите на топлинна сила, доста градове могат да останат на студено през зимата, тъй като става все по-трудно да плащаме поскъпналите въглища, въглеродни излъчвания, а особено " Топлофикация - Перник " скоро ще употребява и още по-скъпия природен газ ", сподели Стойнев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР