Сметките за ток ще нараснат, и то с много. Държавата

...
Сметките за ток ще нараснат, и то с много. Държавата
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Сметките за ток ще скочат, и то с много

Сметките за ток ще набъбнат, и то с доста. Държавата ще подсигурява ниска цена на търговците на ток на 60%, останалите би трябвало да се намират на свободния пазар, където цената е по-висока. КЕВР към този момент няма да може да дава таван на цената. Не съм срещу свободния пазар. Във всички страни в Европа битовият пазар на ток е на свободния пазар, само че там е уредено по различен метод – има квота на субсидирана цена, над която към този момент всичко е на пазарна цена. Това съобщи в ефира на NOVA News  някогашния заместник-министър на финансите Георги Кадиев във връзка плануваното излизане на свободния пазар на ток за битовите консуматори.

" Трябва да се гледа фамилно – едно е да имаш семейство с две дребни деца и би трябвало да се топли бойлер, друго е семейство от един човек ", даде образец той и съобщи, че би трябвало да има подоходен критерии даже за дотациите.

Относно концепцията за една банкова сметка, която да се обслужва гратис от банките, той изрази убеденост, че банките ще намерят метод да са на облага. " Трябва да имате гъвкаво законодателство и данъчна политика. В България данъчната политика не е променяна от 18 година ", сподели Кадиев.

За утрешния Ден на народен печал поради четирите жертви от наводнението в Царево Кадиев изрази скептицизъм. " Очаквам да има от ден на ден сходни бедствия като в Царево. Бедствието е композиция от неприятното ръководство на локалната власт на инфраструктурата и на язовирите в композиция с извънредно огромното количество дъжд. Нужна е предварителна защита. Според мен е имало презастрояване в потърпевшите региони по Южното Черноморие ".

Според него най-лесният метод за кражба на публични средства е от непочистени дерета. " Липсата на надзор и корупция водят до това, което видяхме ", изясни той.

По думите му 60 млн. лв. от бюджета за справяне с бедствията са малко. " Виждате – 30 млн. лв. ще отидат за едно огромно злополучие, само че единствено за една община. Първият проблем е, че парите са малко, вторият – усвояването е неприятно ", изясни Кадиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР