Сметките за парно през следващия отоплителен сезон ще скочат с

...
Сметките за парно през следващия отоплителен сезон ще скочат с
Коментари Харесай

Делян Добрев разкри с колко ще скочат сметките за парно

Сметките за парно през идващия отоплителен сезон ще скочат с близо пет пъти, предвижда депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър в ефира на Българска национална телевизия.

Той насочи обвинявания към държавното управление, че посредством дейностите си, оскъпяват газа у нас като връщат медиаторите. По думите на новият изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов търгува синьо гориво посредством някогашния си шеф.

" Един частен търговец на газ си поставя шефа като шеф на държавното сдружение. И от деня, в който този шеф поема поста, той стартира да си търгува със остарялата си компания. Държавата сама би трябвало да си купува газа, а не през медиатори. Ама в случай че си купува сама газа, огромният производител няма по какъв начин да даде комисионни. Докато, в случай че е някой медиатор, надува цената с колкото си решат и ще ви кажа какъв брой е това надуване - цената от Газпром беше за май 75 евро, в този момент ще го купуваме газа сред 100 или 105 евро. За 2 млн. мегаватчаса това е близо 120 млн. лева единствено за май. " - сподели Добрев

По думите му същата скица се повтаря и в Националната електрическа компания.

" Вчера разбрахме, че в петък следобяд са сменили шефа на НЕК и познайте кого са поставили - един търговец на ток. Мартин Георгиев, който е дълги години търговец на ток, става шеф на НЕК - това е все едно да пуснете вълка в кошарата. " - сподели Добрев.

Бившият енергиен министър уточни, че не е правилно, че липсва решение на Министерски съвет за отвод от заплащането в рубли към Русия и акцентира, че представителите на Българска социалистическа партия също са дали своят вот в интерес на това. Той упрекна ръководещите, че приказват за битка с инфлацията, а работят в противоположна посока.

" Министерски съвет приказва за антикризисни ограничения, което е да намалиш цената на тока и газа, а не да ги увеличиш. От през днешния ден бизнеса няма да получава обезщетения за тока - това е с 35%-40% цена нагоре. Газът скача с 35% - за каква битка с инфлацията приказваме?

съобщи, че ГЕРБ при никакви условия не би управлявал дружно с " Продължаваме промяната ". Според него Българска социалистическа партия няма да извърши заканите си да напусне обединението, в случай че Народното събрание реши да предоставим военна помощ на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР