Сметка за 620 000 лв. за уличното осветление за декември

...
Сметка за 620 000 лв. за уличното осветление за декември
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Ще нарушим закона, но Пловдив няма да остане без улично осветление |

Сметка за 620 000 лева за уличното осветяване за декември е получила Община Пловдив, заяви пред БНР кметът Здравко Димитров и добави, че в случай че се наложи, законът ще бъде нарушен, само че градът няма да остане без осветяване. 

По думите му това е трикратно повече от досегашните суми от 180 - 200 хиляди лева и е непостижимо за погасяване.

На среща с EVN от общината са поискали разсрочване на заплащането. " Не претендираме, че не изискуем парите, само че се надяваме на схващане от тяхна страна. Все още няма ясното дали ще разрешат разсрочено заплащане. Сумата ще бъде напълно заплатена, само че когато влезе в действие новият годишен бюджет ", споделя градоначалникът.

Това се постанова, защото бюджетът за 2022 година не е признат и общината би трябвало да харчи по 1/12 от предходния. Натрупват се обаче доста разноски и при всички случаи ще се премине границата от 1/12. Има заплащания към строители и реализатори, които общината бави, само че има разноски, които не могат да бъдат забавени или спрени - храната за бедните, за децата, за ток.

Той ще предложи на Общинския съвет това да бъде гласувано: " Да не бъда единствено аз, само че и те да са участници в този развой. Да понесат и те своята отговорност. Ако бъде нарушен законът, дано всички сме съпричастни ".

Ако EVN не одобри разсрочено заплащане, общината няма да издържи и " ще бъдем принудени да нарушим закона, само за положителното на пловдивчани ".

Попитан дали ще вкара режим на уличното осветяване, Димитров отговори, че градът не може да си го разреши.

" Представяте ли си тъмните улици по целия град? Едно произшествие да се случи – отговорността незабавно пада върху общината и персонално върху кмета на Пловдив ", сподели той. 

Пазарджишкото вкара режим на тока от през днешния ден до 30 април поради огромните сметки. В два града в Североизточна България и близките села направиха същото, както и и Дългопол, и Лесичово, а в  уличните лампи ще се гасят в 22 ч. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР