Смениха датата, в която учениците от Пловдив и областта ще

...
Смениха датата, в която учениците от Пловдив и областта ще
Коментари Харесай

Удължиха срока на онлайн обучението в Пловдив и областта

Смениха датата, в която учениците от Пловдив и региона ще преминат на онлайн образование.

За да няма скупчване на деца в просветителните институциите в понеделник (29 януари), учениците ще започват идната образователна седмина вкъщи пред компютрите, написа. Дистанционното образование ще бъде въведено в границите на седмицата 29 – 2 февруари. По този метод ваканцията им става с един ден по-дълга, защото 5-ти също е неучеден ден поради междусрочната почивка. 

Припомняме, че по-рано денем регионалният действен щаб за битка с грипната зараза разгласи въвеждане на онлайн образование от 30 януари до 5 февруари. Понеделник бе оставен като присъствен ден, с цел да има опция ограниченията да бъдат съгласувани и РУО-Пловдив да провежда процеса. Малко по-късно оттова изпратиха актуализирана информация, че е получено напътствие от Министерство на здравеопазването, съгласно което децата следва да останат у дома и в понеделник.

Както към този момент съобщихме, във връзка със зачестилите случаи на болни от грип А, се лимитират и извънкласните действия за възпитаници. Децата от детските градини и ясли обаче ще продължат присъствено, като в действие продължава да бъде въведеният непоколебим филтър.

Останалите ограничения, които щабът разпореди преди седмица, също ще бъдат годни до 5 февруари. Сред тях са отсрочване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации, ограничаване при свижданията на болните. 

Учениците ще се образоват онлайн, а няма да излязат във почивка, с цел да може умерено да завършат първия период, защото не всички са оформили оценките си, коментира началникът на РУО Иванка Киркова. Тя бе катерорична, че отдалеченото образование ще премине безпрепятствено и няма да сътвори проблеми при финализирането на периода. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР