Смекчаването на климатичните изменения продължава да бъде основен приоритет за

...
Смекчаването на климатичните изменения продължава да бъде основен приоритет за
Коментари Харесай

ТИТАН България намали въглеродните си емисии с 4% на годишна база

Смекчаването на климатичните промени продължава да бъде главен приоритет за активността на международния водач в производството на цимент ТИТАН. За една година ТИТАН България е понижила характерните излъчвания въглероден диоксид с 4%. Едновременно с това компанията у нас реализира най-високата степен на заменяне на стандартните (фосилни) горива с различни горива, които съдържат повече от 30% въглеродно-неутрална биомаса. Това демонстрират данните от седмия Интегриран годишен отчет на ТИТАН България. Той обгръща интервала от 1 януари до 31 декември 2020 година и е оценен от без значение одиторско сдружение по критериите за комуникиране на напредъка по Глобалния контракт на Организация на обединените нации.

„ За ТИТАН България 2020 беше поредна година на устойчиво финансово показване и прогрес по тематиките, свързани с опазването на околната среда, общественото показване и ръководството. Въпреки последствията от рецесията, провокирана от КОВИД-19, през 2020 година нашата облага преди лихви, налози и амортизации (EBITDA) доближи 8,7 млн. евро. Реализираме сполучливо всичките си екологични цели, в това число тези за енергийна успеваемост, прахови излъчвания и ползване на вода. През 2021 оползотворихме повече от 100 хиляди тона боклуци от български компании от промишлеността и енергетиката, подпомагайки по този метод кръговата стопанска система на страната. ", разяснява Адамантиос Францис, общоприет шеф на ТИТАН България.

През миналата година компанията продължава да влага в нововъведения и да цифровизира процесите си. На групово равнище заводът в Златна Панега бе определен за осъществяването на пилотен план за прогностично техническо обслужване (Predictive Maintenance). След сполучливото осъществяване на стратегия за изкуствен интелект (Machine Learning), ТИТАН внедри сходни планове в още пет завода (в Съединени американски щати, Северна Македония и Египет). През 2021 година Групата планува да внедри системата в още три завода.

ТИТАН България продължава да ползва допустимо най-високи стандарти в региона на здравословните и безвредни условия на труд, което докара до липса на произшествия с служащи, чиновници, външни реализатори и трети страни в „ Златна Панега Цимент ", „ ГАЕА " и „ Дубъл Ве Ко ". От началото на пандемията ТИТАН България е осъществила редица планове и ограничения за предотвратяване на работещите и техните фамилии от КОВИД. Организирани са PCR скрининг за служащите, чиновниците и външните реализатори, въведени са системи за цветово шифроване на екипите, обезпечени са благоприятни условия за отдалечена работа, основана е организация за следене на контактните лица и така нататък
за да се предотврати на ранен стадий разпространяването на КОВИД измежду заетите и техните близки.

Развитието на личния състав продължава да бъде измежду главните цели на компанията, като за 2020 година са вложени близо 60 000 евро в образование и развиване на екипа, и обезпечаване на стаж за младежи в компанията.

ТИТАН България продължава да влага в развиването на районите наоколо до активността си, посредством планове за запазване на околната среда и в поддръжка на локалното обучение. Близо 90% от чиновниците са от локалната общественост, което способства за развиването на локалната стопанска система. Над 65 % от вложенията на компанията са били ориентирани към образованието и учебните заведения в региона. Като част от обществено виновната си политика, компанията е предоставила стипендии за възпитаници от района, парични дарения за локални учебни заведения и просветителни стратегии, за закупуване на здравно съоръжение и така нататък Даренията в натура са били предопределени за инфраструктурното развиване на района - строителство и ремонт на улици, монументи на културата и здания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР