Смъртните случаи заради в САЩ надхвърлиха 5100, а общият брой

...
Смъртните случаи заради в САЩ надхвърлиха 5100, а общият брой
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 в САЩ вече са над 5100


Смъртните случаи поради в Съединени американски щати надвишиха 5100, а общият брой на заболелите се усили на 216 000. В същото време президентът Доналд Тръмп удостовери информациите, че федералните ресурси от защитно съоръжение за здравните служащи са съвсем изчерпани, само че отхвърли да наложи карантина на национално равнище, като остави решението в ръцете на губернаторите.

Медиите настояват, че лечебните заведения изнемогват, има дефицит на кревати, респираторни апарати, здравни материали и лекари.

Вече над 80% от американците съблюдават ограничаващи ограничения, само че все пак епидемията се разраства. В Съединени американски щати броят на инфектираните е максимален от целия свят. 216 хиляди от общо към 900 хиляди случая. Нараства и броят на смъртните случаи – над 1000 единствено за последното денонощие.

Според вицепрезидента Майк Пенс, Съединени американски щати следват траекторията на болестта в Италия, където жертвите надвишиха 13 000. Прогнози и разбори на специалисти считат, че жертвите в Америка могат да доближат 240 000 души.

Русия към този момент изпрати съоръжение и апарати за командно дишане към Съединени американски щати. На постоянния брифинг в Белия Дом Тръмп разгласи, че оборудването се изпраща непосредствено на лечебни заведения. Според президента държавното управление разполага с към 10 000 машини за командно дишане, само че за момента ги задържа, с цел да ги изпрати на щати, които имат потребност. В същото време от Държавния департамент осведомиха, че Съединени американски щати е закупила машини за командно дишане от Русия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР