Смартфоните Huawei са най-продавани на китайския пазар в момента, по

...
Смартфоните Huawei са най-продавани на китайския пазар в момента, по
Коментари Харесай

Голямото завръщане на Huawei: оглави смартфон пазара в Китай


Смартфоните Huawei са най-продавани на китайския пазар сега, по данни на Canalys
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei съумя да си върне водачеството на китайския пазар за смарт телефони, изпреварвайки Apple, Oppo, Vivo и други съперници, съгласно настоящи данни на Canalys за първото тримесечие на годината.

Цифрите сочат, че Huawei е доставила 11,7 милиона смарт телефона в Китай в интервала януари-март 2024 година Това е 70% нарастване по отношение на същия интервал на предходната година, когато компанията, наранена от глобите на Съединени американски щати, към момента се бореше да съживи бизнеса си с мобилни телефони.

Apple пада от първо на пето място, като доставките ѝ в Китай са намалели с 25% до към 10 милиона единици. Вътрешните доставки на Oppo и Vivo също са намалели, надлежно с 14% и 9%. Honor, която в миналото беше бюджетната марка смарт телефони на Huawei, само че се отдели през 2020 година в независима компания, реализира 9% растеж на вътрешния пазар.

Китай е най-големият пазар на смарт телефони в света и конкуренцията сред водещите марки там е много мощна. Местата в класацията се дефинират от разлики в размер на няколкостотин хиляди единици.

Завръщането на Huawei на трона в Китай се свързва с стартирането на първия 5G смарт телефон на компанията, който употребява личен чип (Mate 60 Pro), и неотдавна показаната линия Pura 70.

Същевременно, анализаторите на IDC дават по-различна картина. Според техните данни, отпред на китайския пазар за смарт телефон е Honor, а не Huawei.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР