„Смартфонът беглец“, най-новият филм на режисьора Максим Генчев и сценариста

...
„Смартфонът беглец“, най-новият филм на режисьора Максим Генчев и сценариста
Коментари Харесай

Смартфонът беглец с гастрол на Любовта е лудост

„ Смартфонът дезертьор “, най-новият филм на режисьора Максим Генчев и сценариста продуцент доктор Златина Филипова, гастролира във Варна. Първата прожекция е на 25 август от 14 часа в афиша на елитния кинофестивал „ Любовта е полуда “.

Втората прожекция е благотворителна - на 27 август в Университетската болница „ Света Марина “ от 11 часа. Зрители на тийн екшъна ще бъдат малчуганите от детската клиника по онкология и хематология и другите клиники в здравното заведение в морската столица. Те ще се любуват на зрелищната драма, в която се вихрят младите артисти Симеон Филипов, Матей Генчев и Василена Стоянова. Вълнуващата история е за съучениците от гимназията Марко и Ангелина, и Филип - по-малкият братовчед на Марко. Тримата се пробват да съберат сума за лекуването на братчето на Ангелина.

Но парите са проиграни на комар от бащата на момичето. Така стартират приключенията им – сред сегашното и времето на хайдутите, в което ги придвижва магическият смарт телефон на Филип. В епицентъра на техните премеждия е съкровището на Вълчан челник. Дали тримата ще съумеят да се оправят с всички сериозни обстановки в името на благородната идея? „ Филмът е за младежите – има задоволително вдигащ адреналина екшън, само че без мутри, проститутки и дрога.

Той е за положителните деца на България, каквито доминират в родината ни. Не се колебая в здравия им морал “, споделя Максим Генчев. Д-р Златина Филипова е уверена, че днешното родно кино изпитва апетит за детски филми. Тя сътворява сюжета с голям почит към традициите в жанра, основани и наложени от живите класици Димитър Петров и Рада Москова. „ Смартфонът дезертьор “ към този момент направи турне из българските културни центрове в Европа.

Лентата получи и специфичната премия за най-хубава интернационална детска продукция на Артизан фестивал интернешънъл в Кан, който е отвън състезанието на „ Златната палма “, само че е под егидата на паметния конгрес. Призът за тийн екшъна с марката на „ Амрита арт” е за принос към киното на хуманизма. Приключенският шлагер беше показан на „ София филм фест “ в секцията „ Ново българско кино “, на фестивала „ Ки-Ки-Фе” в Щутгарт и на още влиятелни екрани.

„ Снимахме с професионална техника, каквато се употребява в Холивуд. Значителна част от фрагментите са направени благодарение на дрон”, разкрива операторът Христо Генков. Сред останалите звезди във кино лентата е Ники Сотиров.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР