Служителят на авиокомпания, който открадна самолет на авиокомпания Хърайзън еър

...
Служителят на авиокомпания, който открадна самолет на авиокомпания Хърайзън еър
Коментари Харесай

Служителят на авиокомпания, който открадна самолет в Сиатъл вчера, обичал да пътува

Служителят на самолетна компания, който открадна аероплан на самолетна компания " Хърайзън еър " от интернационалното летище Такома в Сиатъл и почина при злополуката му, е работил в фамилна пекарница и е харесвал идващите с работата му благоприятни условия да пътува по целия свят, съобщи Ройтерс, цитирайки постове в обществени медии.

Ричард Ръсел, който обичал да го назовават " Бийбо ", бил на 29 години, гражданин на град Съмнър, щата Вашингтон, роден в Кий Уест, щата Флорида. Името му не е обявено публично, само че голям брой медии разкриха самоличността му, като се позоваха на изявленията със фамилията му, сътрудници и работещи по случая чиновници на силите на реда.

Ръсел е работел от 3,5 години като част от наземния личен състав на " Хърайзън еър ", дъщерна компания на " Аляска еърлайнс ", оповестява Българска телеграфна агенция.

В отговорностите му е влизало да оказва помощ за багажа и да взе участие в екипите, преместващи самолетите по пистата. Той е декларирал в Ютуб, че тази работа изисква да подвига доста куфари и чанти. От друга страна тя му разрешавала " да лети до Аляска в свободното си време ".

Семейството на Ръсел се реалокира в Аляска, когато той е на 7 години.

Покойният не е съобщавал в обществените мрежи, че се готви за водач. В някои постове той приказва за християнските си убеждения и за опцията да отиде в армията.

След излитането Ръсел е декларирал пред авиодиспечери, пробвали се да го убедят да приземи самолета, че е " просто един разсипан човек, евентуално му хлопат няколко дъски ".

Главният изпълнителен шеф на " Аляска еърлайнс " Брад Тилдън съобщи на конференция, че самолетите от този вид нямат заключващи се порти и за разлика от колите, моторите им не изискват специфичен ключ, с цел да започват, съобщи Ройтерс. Авиолиниите в Съединени американски щати се грижат за сигурността на летището и считат, че чиновниците имат позволение да са там и може да им се има доверие, изясни той.

Разследването е под управлението на ФБР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР