Служителите в МВР и тези, работещи в затворите у нас,

...
Служителите в МВР и тези, работещи в затворите у нас,
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели вдигат палатков лагер пред МФ, плашат и с по-радикални протести

Служителите в Министерство на вътрешните работи и тези, работещи в пандизите у нас, готвят нов митинг. Исканията - нарастване на главните хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването с 25% и пускане на действителна и цялостна смяна в Министерство на вътрешните работи и профилираните дирекции в Министерство на правосъдието.

Това декларират от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) в нарочна декларация.

Като начало на митинга те издигат една палатка пред министерството на финансите, като при нужда от време на време ще бъдат добавяни други. Досега синдикатите упорстваха за 20% нарастване на трудовите заплащане, само че от 1 април процентите нарастват на 25.

Ето цялостния текст на декларацията на СФСМВР и ССЗБ:

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) припомнят, че не престават да са в положение на митинг, заради липса на прогрес и действителни дейности за смяна и възстановяване на политиката по приходите в Министерство на вътрешните работи, осъществена от ръководещата коалиция, както и отхвърли от на подобаваща индексация в Министерство на правораздаването (МП).

Въпреки проведените до момента протестни дейности в народен и районен мащаб, представителите на изпълнителната власт не престават да неглижират двете съществени претенции на СФСМВР и ССЗБ за нарастване на главните хонорари на чиновниците в Министерството на вътрешните работи с 20% и пускане на действителна и цялостна смяна в Министерство на вътрешните работи и профилираните дирекции в Министерство на правосъдието.

Въпреки заявените планове за пускане на промяна в Министерство на вътрешните работи, която да е съветвана с представителите на работещите в Министерство на вътрешните работи и българските жители, все още не са подхванати съответни дейности в тази посока.

Въпреки, че Република България е страна членка на Европейски Съюз, формалността, демонстрираното пренебрежение към обществените сътрудници и неналичието на резултати, не престават да са съществени правила на работа в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, които по никакъв метод не дават отговор на главните европейски правила и полезности.

Въпреки признатите незабавни ограничения, разказани в Приложение 10 от Коалиционното съглашение, те не престават да не се осъществят.

Именно заради неналичието на съответни резултати и разговор, е явна нуждата СФСМВР и ССЗБ да припомнят - за следващ път, на ръководещите за своите претенции.

Това „ увещание “ ще започва на 1 април 2022 година в 12.00 часа с създаване на палатков лагер пред Министерството на финансите в София.

Първоначално лагерът ще се състои от една палатка, като при нужда от време на време ще бъдат добавяни други.

Считано от 1 април 2022 година, размерът на желаното нарастване на главните хонорари на чиновниците в Министерството на вътрешните работи и Министерство на правораздаването ще бъде 25%. И ще продължи да се усилва.

Датата на изграждане на палатковия лагер не е определена инцидентно.

В случай, че и тази форма на митинг не докара до приемлив резултат, СФСМВР и ССЗБ ще подхващат нужните дейности и ще показват своята решителност, както и решителността на работещите в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, като провеждат по-радикални митинги.

УС НА СФСМВР
УС НА ССЗБ



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР