Служителите на затворите организират протести в цялата страна. Това съобщиха

...
Служителите на затворите организират протести в цялата страна. Това съобщиха
Коментари Харесай

Служителите на затворите се вдигат на протести в цялата страна

Служителите на пандизите провеждат митинги в цялата страна.

Това оповестиха от Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

След като в София, Стара Загора и Бургас на събрания пред пандизите към този момент се изрази безапелационното неодобрение против ниските заплати в бранша, други два пандиза ще последват образеца им през днешния ден, показват от синдиката.

Служителите на пандизите, арестите и правосъдна защита във Варна и Враца ще стачкуват в отстояване на поставените претенции за нарастване на възнагражденията и бюджетите на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “.

Решения за митинги със събрания навън към този момент са взети от всички структури на Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

За 22 ноември от 09.00ч. митинг е плануван от чиновниците на пенитенциарното заведение в Пазарджик.

В изпратени известия до УС на Синдиката на чиновниците в пандизите в България, структурите на организацията в Пловдив, Сливен, Ловеч, Бобов дол, Белене и Бойчиновци осведомят за планувани дати на неодобрение пред пандизите.

На 23-ти ноември митинг ще има в Белене от 08.30ч., в Пловдив от 09.00ч., в Бойчиновци от 09.00ч., в Ловеч от 11.00ч.

На 27-ми ноември недоволството си ще изразят в Бобов Дол от 09.00ч.

На 28-ми ноември митинг ще има в Сливен от 12.00ч.

Исканията остават непроменени и се отнасят до гледище за финансово и кадрово застраховане на активността на Групово дело „ Изпълнение на наказанията” и Групово дело „ Охрана”, застраховане на нужните средства за нарастване на заплатите на личния състав, съпътстващите спомагателни заплащания с непрекъснат темперамент и други хонорари и заплащания за личния състав, равностойни на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Отговор от страна на институциите по по този начин поставените претенции към момента няма.

След привършване на митингите по места УС ще вземе решение за продължение на протестната акция под други законни форми на неодобрение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР