Служителите на РЗОК-Сливен излязоха на едночасова предупредителна стачка от 10

...
Служителите на РЗОК-Сливен излязоха на едночасова предупредителна стачка от 10
Коментари Харесай

Служители на РЗОК-Сливен излязоха на предупредителна стачка

Служителите на РЗОК-Сливен излязоха на едночасова предупредителна стачка от 10 до 11 часа през днешния ден, оповестиха от районната конструкция. Те държаха плакати с надписи " И за нас има инфлация ", " Няма да мълчим повече ", " Инфлацията е камшик и за нашите фамилии ".

Така стачкуващите се причисляват към сътрудниците си в цялата страна, които упорстват за по-високи заплати и увеличение числеността на щатния състав.

Исканията им са свързани с осъществената промяна и прекосяването от 1 юли 2022 година на активността по възнаграждение, даване и надзор на медицинските произведения, помощните средства, приспособленията и оборудванията за хора с увреждания (МИПСПС) към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Необходимо е да са обезпечени най-малко 200 щатни бройки за вдишване на новите действия, както и спомагателни средства в бюджета на НЗОК в размер на 10 милиона лв., а освен на 4 милиона, както са заложени в сегашния Закон, се показва в известието.

От РЗОК-Сливен остават в протестна подготвеност и предизвестяват, че в случай че не бъдат чути, ще преустановят заплащанията към договорни сътрудници на НЗОК.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР