Служителите на МВР се оплакаха от некоректни тестове за наркотици.Преди

...
Служителите на МВР се оплакаха от некоректни тестове за наркотици.Преди
Коментари Харесай

Полицаи дават положителни проби за дрога, оплакаха се от некоректни тестове

Служителите на Министерство на вътрешните работи се оплакаха от неточни проби за опиати.

Преди дни стартира акция за инспекцията на служителите на реда за приложимост на алкохол и опиати. Тази заран зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците на работещите в Министерство на вътрешните работи Генади Тенев разгласи пред Nova, че практиката през годините показвала, че тестванията не демонстрират действителни резултати. Той съобщи, че синдикалната организация поддържа тестването на униформените, само че не утвърждава метода, по който това се прави:

    " Има много обезпокоителни неща, да не кажем и незаконосъобразни. Тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които служителите на реда ревизират и водачите, а те постоянно давали погрешни резултати. (...) Начинът една проба за опиати да бъде сигурна е да се направи кръвен тест, а по-късно и инспекция на кръвния тест. "

Тенев заяви, че към този момент има чиновници на реда, които са дали позитивен резултат при тестването за опиати.

Това обаче се дължало на медикаменти, които одобряват. По думите на Тенев става дума за чиновници над 50 със здравословни проблеми.

" Тестът като покаже следват редица мероприятия, които стигат до премахване от работа унижение на служителя. Не знаем Министерство на вътрешните работи какво ще направи, с цел да компенсира тези хора за това, което претърпяват сега ", сподели Генади Тенев.

Според него в този момент ще излезе нескрито фактът, че в Министерство на вътрешните работи се употребяват успокоителни поради високия стрес и натоварване в работата им и че тази информация се крие от Министерство на вътрешните работи. Тенев съобщи, че множеството лекарства, които съдържат субстанции близки до наркотичните, са успокояващите.

Тенев съобщи, че Синдикалната федерация ще желае " някаква отплата от Министерство на вътрешните работи ", тъй като чиновниците са " унизени ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР