Служителите на Google няма да получат заплатите си и могат

...
Служителите на Google няма да получат заплатите си и могат
Коментари Харесай

Google ще уволнява служители без поставена ваксина

Служителите на Гугъл няма да получат заплатите си и могат да бъдат уволнени, в случай че не съблюдават политиката на компанията за имунизация против Covid-19. Това излиза наяве от вътрешни документи, представени от CNBC.

Служителите са имали период да заявяват статуса си на имунизация и да качат документи с доказателства, или да аплайват за позволение за здравно или религиозно освобождение от имунизация. Компанията съобщи, че след тази дата ще стартира да се свързва със чиновници, които не са показали дали са с ваксина или не, както и с тези, чиито молби за освобождение от ваксина не са утвърдени.

В документа се споделя още, че чиновниците, които не са спазили разпоредбите за имунизация до крайния период (18 януари), ще бъдат в " заплатен административен отпуск " за 30 дни. След това компанията ще ги пусне в " неплатен отпуск " до шест месеца, последвано от редуциране.

Въпреки че огромна част от софтуерната промишленост продължава да отсрочва проектите за връщане на работа и огромни и дребни компании се приготвят за гъвкаво бъдеще, Гугъл ще изисква от работната си мощ наличие във физическите офиси три дни в седмицата от 2022 г

Администрацията на Байдън е подреди на американски компании със 100 или повече служащи да подсигуряват, че чиновниците им са имунизирани или постоянно тествани за Covid-19 до 18 януари. Федералният съд обаче издаде отсрочване на заповедта при започване на ноември.

И все пак Гугъл е наредил на своите 150 000 чиновници да качат разгласят статуса си на имунизирани във вътрешните си системи, без значение дали възнамеряват да влязат в офиса или не.Компанията уточни, че възнамерява да извърши заповедта на Байдън.

Главният изпълнителен шеф Сундар Пичай удостовери още през лятото, че компанията ще изисква ваксина за тези, които се връщат в офисите. На фона на продължаващите опасения по отношение на броя на инфектираните, Гугъл съобщи на чиновниците в Съединени американски щати, че към момента няма да изисква от тях да се връщат в офисите.

Няколкостотин чиновници на Гугъл подписаха и разпространиха манифест, противопоставящ се на условията на компанията.

Служителите в неплатен персонален отпуск, ще получават компенсациите през първите 92 дни. Ако след шест месеца те към момента не съблюдават разпоредбите за ваксина, " работата им в Гугъл ще завърши ", се споделя в документите на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР