Служителите на филиала на френския музей Лувър в столицата на

...
Служителите на филиала на френския музей Лувър в столицата на
Коментари Харесай

В Абу Даби изчезна известна картина на Да Винчи

Служителите на филиала на френския музей Лувър в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби не знаят къде се намира картината на Леонардо да Винчи "Спасителят на света " (Salvator Mundi), оповестиха международни медии.

Преди това филиалът на музея представял картината за неустановен период.

По-рано бе обявено, че картината след продажба на аукцион за 450 млн. $ се е трансформирала в най-скъпото произведение на изкуството в историята.

''Ню Йорк Таймс'' заяви, че картината била добита от саудитския принц Бадр бен Абдула бен Мухаммед бен Фархан Ал Сауд. Властите в Абу Даби не разкриват по какъв начин е получена картината. Откритият през 2017 година "Лувр Абу-Даби " е единственият в света музей отвън Франция, който има разрешението да употребява истинската марка на Лувъра.

Американското издание добави, че през септември 2018 година филиалът на Лувъра в Абу Даби анулира плануваната експозиция на картината "без обясними аргументи ". При това департамнетът по просвета и туризъм на Абу Даби отхвърли да дава отговор на въпроси, акцентира изданието, а сътрудниците на музейния филиал в поверителен диалог оповестяват, че "нямат информация за местонахождението на платното ".

Според изданието парижкият Лувър също "не може да дефинира местонахождението на "Спасителят на света ". Официалните лица във Франция се надяват, че картината ще бъде открита и възнамеряват да я включат в галерия, проведена за 500-та годишнина от гибелта на Леонардо да Винчи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР