Служителите на Европейската комисия не попадат под юрисдикцията на Румъния.

...
Служителите на Европейската комисия не попадат под юрисдикцията на Румъния.
Коментари Харесай

ЕК: Еврокомисарите не попадат под румънската юрисдикция

Служителите на Европейската комисия не попадат под юрисдикцията на Румъния. Те са виновни само по разпоредбите за привилегиите и имунитетите, залегнали в контракта за Европейски Съюз, подписан и от Румъния. Това съобщи представител на Европейска комисия в отговор на въпрос, обвързван със известията за повдигнати в Румъния обвинявания за проведена незаконна група против зам.-председателя на комисията Франс Тимерманс, еврокомисаря по правораздаването Вера Йоурова и ръководителя на представителството на комисията в Букурещ Анджела Кристя, съобщи Българска телеграфна агенция.

Научихме от медиите за започването на следствие против няколко представители на Европейски Съюз за дейностите им в служебно качество. Не разясняваме национални правни процедури, само че въпреки всичко желаеме да напомним на румънските управляващи, че всички представители на Европейска комисия са под юрисдикцията на Съда на Европейски Съюз и националните управляващи нямат пълномощия по тези въпроси, съобщи представител на комисията.

Не знаем какви са обвиняванията, не сме получили нищо публично. Не искам да драматизирам отражението на този случай върху председателството на Съвета на Европейски Съюз. Напротив, желая да поздравя прелестната работа на румънските управляващи и на румънското Постоянно посланичество към Европейски Съюз, които в последните две седмици водят забележителни договаряния. Това демонстрира, че страната има опциите да води европейското законотворчество, добави представителят.

Както Българска телеграфна агенция заяви, по данни в румънските медии специфичният отдел за следствие на закононарушенията в правосъдната система в Румъния проверява Тимерманс за подправяне на отчета по механизма за съдействие и инспекция. Според изявленията обвинените " ще би трябвало да се явят в Отдела за следствие на закононарушенията в правораздаването, с цел да се разпишат ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР