Служителите на БДЖ са притеснени, но не може да се

...
Служителите на БДЖ са притеснени, но не може да се
Коментари Харесай

37 са случаите на хвърлени камъни по влакове от началото на годината


Служителите на БДЖ са обезпокоени, само че не може да се каже, че са уплашени, тъй като са добре готови и реагират съответно във всевъзможни обстановки. Хвърлянето на камъни обаче е рисково освен за машинистите, само че и за пасажерите, които могат да получат пострадвания. Това съобщи пред bTV началникът на Дирекция " Сигурност " в БДЖ Тодор Тодоров.

" Последиците биха били съдбовни от един подобен удар с камък, в случай че машинистът не запазил хладнокръвие и не може да овладее машината. Може се да изпусне влакът от ръководство и да навлезе в населено място, да се възпламени и да нанесе огромни вреди ", предизвести той.
 БДЖ се тревожи от камъните, които летят по тях
БДЖ се тревожи от камъните, които летят по тях

Регистрирани са 19 случая на мятане на камъни по железниците от началото на годината

Тодор Тодоров заяви още, че за цялата предходна година е имало 53 случая на хвърляне на камъни по движещ се трен. От началото на годината те са 37 .

Той е разговарял с един от машинистите, който е съобщил за ново нахлуване с камък от тази заран. Счупено е странично стъкло на вагон. " Обяснявам си всички тези случаи с неналичието на образование и на информация за заплахите. Трябва да се работи повече в обитаемоте места с преобладаващо ромско население, тъй като тези хора възприемат хвърлянето на камъни като детска игра. Това обаче е рисково ", сподели още началникът на Дирекция " Сигурност " в БДЖ.

Припомняме, в неделя неизвестни лица Машинистът пострада, откакто предното стъкло на локомотива беше счупено.

От БДЖ припомнят, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.
 Още не е ясно кой счупи с камъни стъклото на локомотив в Провадия и рани машиниста
Още не е ясно кой счупи с камъни стъклото на локомотив в Провадия и рани машиниста

Прокуратурата проверява случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР