Служителите на БДЖ от бързия влак от София за Бургас,

...
Служителите на БДЖ от бързия влак от София за Бургас,
Коментари Харесай

Наградиха служителите от изгорелия влак за Бургас

Служителите на БДЖ от бързия трен от София за Бургас, който се възпламени на 30 март, получиха награди .

 
Началникът на влака Константин Иванов, кондукторката Фатме Хюсеин и машинистите Иван Аръчков и Георги Бахчеванов се пробваха да потушат пожара и изтеглиха в точния момент пасажерите . Няма потърпевши хора или даже развален багаж при пожара, който съвсем изпепели два от вагоните на композицията.
 

 
Късмет е, че пожарът не е зародил сред гарите, съобщи първият ватман на влака Иван Аръчков, който работи в БДЖ от 20 години, 14 от които като локомотивен ватман. " Със 130 километра, представете си този пожар по какъв начин щеше да се разгори... Просто шанс , това мога да кажа ", разяснява той.
  
Връщайки се към събитията от 30 март Иван Аръчков си напомни, че към минута след прекъсването в гара Коньово е схванал, че от третия вагон излиза дим . " Взехме пожарогасителите и се опитахме да потушим пожара. След като не успяхме, пристигна екип на пожарната, на който съм признателен, жандармерията също си свърши съвършено работата, както и екипите на спешна помощ ", сподели още той.

 
Кондукторката Фатме Хюсеин, която изтегля пасажерите, сподели след награждаването, че просто си е свършила работата . " Това ми е задължението - да няма потърпевши пасажери. Тежко беше, само че просто реагирахме съответно, без да се паникьосваме. Това е доста значимо в нашата специалност ", изясни тя.

 
Фатме Хюсеин получи обгазяване по време на пожара и беше призната в болница. Все още е на лекуване, само че и през разум не й е минало, че повече няма да се качи на трен . " Харесвам си специалността, обичам да поддържам връзка с хората. Горда съм, че съм железничарка. Дано не се случват повече такива произшествия ", надява се кондукторката.

 
Причината за пожара към момента не е ясна . Инцидентът се проверява от профилираното звено за следствие на катастрофи към Министерството на превоза. Наред с това се прави вътрешна инспекция от специалисти на БДЖ.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР