Служители в компанията „Фейсбук“ са гневни и критикуват решението на

...
Служители в компанията „Фейсбук“ са гневни и критикуват решението на
Коментари Харесай

Служители на „Фейсбук“ гневни на Марк Зукърбърг заради отношението му към Тръмп

Служители в компанията „ Facebook “ са гневни и подлагат на критика решението на Марк Зукърбърг компанията да не филтрира мненията на американския президент Доналд Тръмп във връзка митингите след гибелта на Джордж Флойд, пишат международните медии.
Размириците в Съединени американски щати не престават: Тръмп разгласи, че ще извади армията на улиците Съдебномедицинската експертиза за гибелта на Джордж Флойд демонстрира, че той е умрял в резултат на прекъсване на сърцето и дишането
Недоволството беше подбудено, откакто предходната седмица Тръмп разяснява – и във „ Facebook “, и в „ Туитър “, че протестиращите са „ бандити “ и загатна, че би трябвало да бъдат застрелвани.

Тези мнения бяха маркирани като „ възхваляващи принуждение “ в „ Туитър “ и бяха скрити с предупредително известие от компанията. Същите мнения във „ Facebook “, обаче, останаха свободни за достъп и без предизвестие, както можете да видите изпод:

В коментар шефът на компанията Марк Зукърбърг разяснява, че „ Facebook “ не би трябвало да бъде „ съдия за истината “ и обществената мрежа няма да филтрира мненията на американския президент.

След изявленията му последва всеобщо неодобрение онлайн. Сега чиновници на компанията също се включват, като разясняват, че това е неверното решение.

„ Аз работя във „ Facebook “ и съм горделив от метода, по който реагират сътрудниците ми “, написа Джейсън Тоф, шеф продуктов управител в компанията. По думите му доста чиновници са реагирали неблагоприятно вътре в компанията.
Доналд Тръмп подписа декрет за регулация на обществените мрежи Чрез него ще се опита смяна или изцяло унищожаване на главния инструмент, който дава имунитет на платформи като "Туитър " и "Фейсбук "
Други от екипа на Зукърбърг не бяха толкоз неутрални в мненията си. „ Да цензурираш информация, която може да помогне да хората да видят цялата картина в действителност е неверно. Но да даваш платформа на хора, които провокират към принуждение и популяризират дезинформация е неприемливо, без значение за кого става въпрос “, разяснява Андрю Чау, шеф дизайн в компанията.

От „ Facebook “ към момента не са коментирали публично недоволството измежду чиновниците, които готвят и митинг. Няма смяна и решението им по отношение на мненията на Доналд Тръмп.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР