Служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ в Митница

...
Служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ в Митница
Коментари Харесай

Митнически служители от Варна иззеха нелегален алкохол и тютюн по обява в интернет

Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ /МРР/ в Митница Варна иззеха 260 литра незаконен етилов алкохол от частен дом в град Долни чифлик.

Алкохолът е открит от митническите чиновници като „ секрети клиенти “ на публикация в уебсайт за продажби в интернет. На 30.11.2018 година, митническите чиновници договарят в телефонен диалог покупка на предлагана в обявата „ домашна ракия “. При последвала митническа инспекция  в частния парцел на „ търговеца “,  митническите чиновници откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с съдържимост по 10 литра, цялостни с етилов алкохол. За алкохола не са показани никакви документи за заплатен или гарантиран данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Нелегалният алкохол е конфискуван.  Съставен  е акт за административно нарушаване.


Още 60 литра незаконен етилов алкохол е открит от различен екип на отдел МРР при инспекция същия ден в частен парцел на територията на област Варна.
На 03.12.2018 година е осъществена инспекция в частен парцел в населено място на територията на община Белослав, при която митническите чиновници разкриват на мястото незаконно хранилище за разпространяване и продажба на насипен тютюн. От разнообразни пространства и  от спомагателна сграда в парцела са конфискувани  122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При инспекцията не са показани никакви документи за гарантиран или заплатен данък. Работата по случая продължава.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР