Служители от ГД Национална полиция“, ОДМВР – Плевен и Дирекция

...
Служители от ГД Национална полиция“, ОДМВР – Плевен и Дирекция
Коментари Харесай

Вижте какво откриха полицаите в палата на Келеша

Служители от Групово дело „ Национална полиция “, ОДМВР – Плевен и Дирекция „ Жандармерия “ организираха профилирана полицейска интервенция против телефонни измамници. Действията на криминалистите са под управлението на Специализираната прокуратура. Задържани са осем души, от които седем на територията на Левски и един в столицата. Събрани са доста доказателства и следва покачване на обвинявания. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи за осемте арестувани за 24 часа при профилираната интервенция против телефонни измамници, блокирала града в петък сутринта.

На брифинг в Левски заместник-главният прокурор Иван Гешев означи, че това е втората сериозна проведена незаконна група, настояща на територията на страната. Той акцентира, че набелязаните дейности не са инцидентни. „ Нашата цел е от края на 2019 до лятото на 2020 година да се снижат равнищата на тези закононарушения. Извършителите живеят в лукс с къщи и скъпи коли, парадират с метод на живот, който не могат да си разрешат българските пенсионери. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи не могат да разрешат проведени незаконни групи да тормозят възрастните хора в страната, да обират последните им спестявания. Държавата е длъжна на възрастните хора и те би трябвало да бъдат предпазени. “ – разяснява зам.-главният прокурор. Той разясни, че огромна част от причинителите на тези закононарушения са с невисок обществен и учебен статус.

След осъществена оценка на обстановката в този сегмент на престъпност последваха редица дейности на органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Директорът на Групово дело „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски разясни, че след отчет на прокуратурата е взето решение за задържане на членовете на проведена незаконна група и документиране на активността им. Оперативната работа е стартирала преди седем месеца. Активно са се присъединили чиновници от ОДМВР – Плевен, тъй като причинителите живеят на територията на община Левски. В акцията в град Левски са арестувани осем лица и са конфискувани десетки телефони – „ главните им оръдия на труда “ и към кг злато. Групата е работила на територията на цялата страна по телефонни указатели. Първоначално членовете на незаконната група са арестувани за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Всички са престъпно проявени, а по-голямата част - и осъждани “, разясни основен комисар Христо Терзийски.

Директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев заяви, че на територията на ОДМВР – Плевен от началото на 2019 година са регистрирани 18 телефонни измами, от които 16 са разкрити. След дейна работа на чиновниците от звеното за противопоставяне на „ ало-измамите “ в дирекцията и в тясно съдействие с прокуратурата са възобновени над 66 хиляди лв. на жертвите на тези закононарушения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР