Служители на затворената ТЕЦ Марица 3 в Димитровград блокираха движението

...
Служители на затворената ТЕЦ Марица 3 в Димитровград блокираха движението
Коментари Харесай

Протестиращи ТЕЦ Марица 3 опитаха да нахлуят в министерството на околната среда

Служители на затворената Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград блокираха придвижването в центъра на София. Искането е едно - неотложно отваряне на електроцентралата. Тя беше краткотрайно спряна със заповед на РИОСВ-Хасково поради нарушавания на нормите за непорочност на атмосферния въздух. Министърът на околната среда и водите сподели, че няма по какъв начин предприятието да действа, преди да бъдат изпълнени всички наставления. За малко пред министерството се стигна и до напрежение.

Освен плакати и флагове, протестиращите носеха и свещи с послание- това ни чака. След срещата с екоминистъра напрежението ескалира.

Г-н Сандов още веднъж ни срещна с решението на съда, още веднъж разяснява че сме главен замърсител в района и нашите претенции не бяха признати, сподели Юлиан Семерджиев, юрист на Топлоелектрическа централа Марица 3.

Протестиращите се пробваха да нахлуят в министерството, само че кордон от служители на реда ги спря. Министър Сандов изясни, че служащите от Топлоелектрическа централа Марица 3 не са показали нови данни, с които да го убедят, че там е осъществен главен ремонт.

На процедура не са изпълнени изискванията на комплексното позволение и не са изпълнени напътствията, дадени в насилствена административна мярка, сподели Борислав Сандов, министър на околната среда и водите.

Сандов акцентира и че митингът не е на вярното място, тъй като настояванията са към работодателя. Припомни и че Съдът на Европейския съюз е осъдил страната ни за редовно замърсяване на въздуха със серен диоксид в Югоизточния регион. Затова Топлоелектрическа централа " Марица 3 " не може да оперира, до момента в който не се изпълнят всички наставления.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР