Служители на полицейското управление в Горна Оряховица са предприели разследващи

...
Служители на полицейското управление в Горна Оряховица са предприели разследващи
Коментари Харесай

Учителка родила в парк, удушила бебето и го скрила в чанта в багажник на кола

Служители на полицейското ръководство в Горна Оряховица са подхванали проверяващи дейности, след сигнал от локалната болница. В 18,20 часа в четвъртък в полицейското ръководство е получен сигнал за призната за лекуване 34-годишна жена от същия град. След обзор е открито, че тя е родила същия ден.

Родилката Венелина Петкова е учителка в Основно учебно заведение „Климент Охридски“ в стражишкото село Виноград по история и британски език, научи „Труд“.

От извършените първични дейности по следствието пред хранителен магазин в железничарския град е открит брачният партньор на Петкова – 34-годишният Х. П., а в багажника на фамилния им автомобил криминалистите се натъкнали на безжизненото тяло на новородено момченце.

Според първичната информация дамата е родила в парк в железничарския град, където е открита с изобилен кръвоизлив. На местопроизшествието е осъществен оглед, в наличието на правосъден доктор. Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница. Според съдебно-медицинската експертиза, момченцето е било родено живо, само че след минути е удушено с ръце.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 120 от Наказателния кодекс, под наблюдението на Районна прокуратура – Горна Оряховица. Работата по изясняване на случая продължава.

„ При първичния оглед в градския парк не са открити следи от раждане. Заради това в петък бе разпореден още един оглед на посоченото от майката място ”, споделиха работещи по случая.

Разкритията почнали откакто в четвъртък вечерта педагожката се озовала в Спешна помощ с изобилен кръвоизлив. От там била препратена в АГ отделението и с пациентката се заела дежурната лекарка доктор Димитринка Димитрова.

„Още при прегледа открих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен и бе видеозон и ясно се видяха останки от плацента и че виси пъпна шнур. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да упорства, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болничното заведение не сме виждали и не знаем къде и по какъв начин е родила. Това ще обясняват прокуратурата и полицията“, разяснява доктор Димитрова.

Венелина Петкова в петък остава в Акушеро-гинекологичното поделение, а пред вратата на болничната стая дежуриха служители на реда.

Когато криминалистите попитали 34-годишната учителка какво е станало с детето, горнооряховката разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а по-късно е поставило натрупа му в чанта, която е в багажника на колата. Според обясненията й нейният брачен партньор не е знаел за бебето и че трупчето се намира в багажника. Докато двамата спрели пред хранителен магазин, тя имала желание да изхвърли чантата в резервоар за боклук.

Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката твърди, че е крила от околните си, че носи дете. И тъй като била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.

Съпругът й занапред ще бъде разпитван. Разпоредени са още голям брой експертизи по фрапантния случай.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР