Служители на МВР, които не успеят да покрият задължителните нормативи

...
Служители на МВР, които не успеят да покрият задължителните нормативи
Коментари Харесай

Николай Ангов: Голям брой полицаи свъщност са с ТЕЛК

Служители на Министерство на вътрешните работи, които не съумеят да покрият наложителните нормативи за физическа устойчивост, няма да могат да заемат избрани длъжности в системата.

Изискванията за регулярни проби, които съществуват и сега, само че не се ползват, ще станат наложителни. Това удостовери пред Дарик националният представител и член на комисията по вътрешна сигурност Николай Ангов. Той посочи, че в разнообразни браншове на вътрешното министерство работят и доста служители на реда с уверение за трайно понижена продуктивност, което е несъвместимо с осъществяването на служебни им отговорности. Категорично ще се лимитират и пенсионерите в Министерство на вътрешните работи.

На служителите на реда с наднормено тегло, ще бъдат обезпечени карти за спортни центрове, където да поддържат физическата си форма, като от време на време ще вършат проби за покриване на нужните нормативи.

Няма да има политически инженеринг в системата на Министерство на вътрешните работи, само че сега се изготвя функционален разбор за равнището на успеваемост на работата на чиновниците в обособените звена, посочи още Николай Ангов. Резултатите от този разбор обаче ще пресеят по думите му и „внедрените политически кадри“. Като част от „ревизията“ се разисква и оптимално съответствие сред администрацията в министерството и настоящите служители на реда.

Очаква се позицията на ръководещата коалиция за това, дали ще има нов Закон за Министерство на вътрешните работи или ще се гласоподават единствено законодателни промени, да стане ясна до края на април. Преди актуализацията на бюджета през лятото ще бъде взето и решение дали пожарната да остане в системата на Министерство на вътрешните работи. По думите на Ангов, сега се организират редица срещи и с представители на Групово дело „Пожарна сигурност и отбрана на населението“, с цел да се реши кое решение ще е най-хубавото за огнеборците.

Същото се отнася и за работата на икономическа полиция, само че е малко евентуално тя да се трансформира в данъчна. По-добре е да се усъвършенства координацията в работата ѝ с Национална агенция за приходите, разяснява Ангов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР