Служители на Митница Русе задържаха 20 палета с картонени опаковки

...
Служители на Митница Русе задържаха 20 палета с картонени опаковки
Коментари Харесай

20 палета с опаковки за цигари задържаха на Дунав мост 1

Служители на Митница Русе задържаха 20 палета с картонени опаковки за цигари на международно известна марка. Пратката пътувала с камион с румънска регистрация от България за страна в Западна Европа.

На 8 септември митнически чиновници спрели за инспекция излизащ от страната камион. Превозното средство е селектирано по метода " разбор на риска ". Според показаните документи, камионът е натоварил " опаковъчна хартия " от склад на компания в Южна България. Направената инспекция на товара открива, че се касае за картонени заготовки за цигарени кутии - оразмерени и изрязани, подготвена единствено да бъдат залепени.

Общото тегло на пратката е към 7 тона, а всички палети са с опаковки с логото на известна марка тютюневи произведения. Стока е арестувана в склад на Митница Русе. Уведомени са правопритежателите на марката. Случаят e предаден на Гранична полиция за осъществяване на инспекция.

При различен сходен случай, на 8 юни, в региона на Дунав мост 2 мобилен екип на Митница Лом стопира за инспекция товарен автомобил с българска регистрация, пренасящ по документи 10 палета картон и 6 палета камъни за страна от Европейски Съюз.

При осъществения надзор на товара митническите инспектори откриват, че палетата с картон в действителност са 18 и съдържат опаковки за кутии и стекове с цигари с логото на предпазена комерсиална марка. Общото количество на арестувани опаковки е 6 палета с опаковки за стекове и 12 палета със заготовки за цигарени кутии с общо тегло 9780 кг.

И при двата случая опаковките са арестувани на съображение Регламент 608 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, реализирана от митническите органи, заради подозрения, че нарушават права върху интелектуална благосъстоятелност.

Един палет съдържа към 22 800 броя опаковки за стекове или 132 000 заготовки за цигарени кутии .

Най-вероятно опаковките са били предопределени за незаконни производства на тютюневи произведения в друга страна на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР