Служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) протестират пред Министерството

...
Служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) протестират пред Министерството
Коментари Харесай

Полицаите протестират с искане за по-високи заплати

Служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) стачкуват пред Министерството на финансите (МФ) с искане за 10% нарастване на заплатите. Организатор на демонстрацията е синдикалната им федерация. Протестиращи има и от други градове в страната, заяви Българска телеграфна агенция.

Част от хората на митинга хвърлиха стотинки пред постройката на МФ. Протестът продължи с шествие до Народното събрание, където събралите се коленичиха и резервираха минута безмълвие в памет на свои починали сътрудници

Заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи са увеличени с 20% през предходната година, за тази година такова не се планува. Това Асен Василев преди седмица откакто държавното управление. В сряда Народното събрание.
 Протестиращи служители на реда в София, 15 юли 2023 година
" Асен Василев не помни, че тези 20% не бяха нарастване, а отплата за това, че 34 държавни администрации получиха нарастване на възнагражденията с до 30% за присъединяване си в битката с COVID-19, Министерство на вътрешните работи го нямаше в този лист ", споделят протестиращи.

Според тях не е редно Василев да съпоставя чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които рискуват живота си, със чиновниците в администрацията.

От полицейския профсъюз чакат настояванията им да бъдат гласувани при второто четене на закона за бюджета за тази година.

На митинг са били поканени представители на политическите сили в Народното събрание, само че на подканата в случай че някой от тях е на демонстрацията, да излезе пред протестиращите и да приказва, никой не го направи.

Към митинга на чиновниците на Министерство на вътрешните работи се причислиха и от Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. Те желаят нарастване на парите за личен състав " с най-малко 30% ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР