Служители на Международния валутен фонд, включително управляващият директор Кристалина Георгиева,

...
Служители на Международния валутен фонд, включително управляващият директор Кристалина Георгиева,
Коментари Харесай

"Блумбърг" обвини Кристалина Георгиева в отстъпление в МВФ пред Бразилия

Служители на Международния валутен фонд, в това число ръководещият шеф Кристалина Георгиева, са смекчили тона на оценката за екологичните опасности за бразилската стопанска система откакто държавното управление на президента Жаир Болсонаро се е противопоставило на потребления език. Това се случило някъде в края на юли и засягало основна годишна оценка, известна като съвещания по Член IV с най-голямата латиноамериканска стопанска система.

Това твърди организация " Блумбърг " в ново обвиняване към Георгиева, доказано от служителин на фонда, само че този път не за нейни дейности в Световната банка, а откакто през октомври 2019 година оглави МВФ.

Агенцията разказва, че на 30 юли 2021.ръководството на фонда е дало единодушие за отчета на чиновниците, само че е отдръпнало утвърждението няколко часа по-късно и по-късно е премахнало противоречивите изречения.

Редактирането на текст на документ е нормална процедура, обвързвана с разговор сред личния състав, управлението и представителина на някоя от 190-те страни членки. Стандартно е и висшето управление да прегледа и подпише оценката, изяснява представител на МВФ.

Но рядко се случва да бъде оттеглено към този момент обещано утвърждение на текст за консултациите по Член IV. " Ръководството е взело решението,след като Георгиева се е срещнала с бразилския представител пред борда на фонда Алфонсо Бевилакуа, който няколко пъти се оплакал, че оценката на МВФ не обхващала националната политика за климата ", написа " Блумбърг ". Около 90 минути след одобряването на отчета управлението на МВФ научило, че Бевилаку доста желае да показа възгледите си по въпроса.

Агенцията не показва повече детайлности какво се е случило, а съпоставя окончателния отчет от 22 септември с " предходна версия " без да показва дали тя е утвърдената на 30 юли. Между двете има разлика, тъй като в окончателния вид няма записан риск за бразилската суровинна промишленост от чести крайности във времето, до момента в който в предходния пишело " Климатичните промени съставляват макро-критичен риск за бразилската стопанска система ".

Има и други отпаднали текстове от обществено публикувания отчет, като " Блумбърг " приказва за изчезнали към 60 думи. Бразилия има - както всички останали страни - право да предотврати обявата, само че не се е възползвала от него.

Публикацията на организацията съответствува със съвещание на борда на МВФ за разискване на проблема с изказванията против Кристалина Георгиева на американска адвокатска адвокатска фирма, засягащи работата ѝ в Световната банка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР