Служители на Главна дирекция Борба с организирана престъпност задържаха пред

...
Служители на Главна дирекция Борба с организирана престъпност задържаха пред
Коментари Харесай

Полицията задържа участник от "Осемте джуджета" преди да даде пресконференция

Служители на Главна дирекция " Борба с проведена престъпност " задържаха пред входа на Българската телеграфна организация (БТА) Кристиян Христов минути преди да стартира оповестената от него конференция на тематика: " Осемте джуджета " от вътрешната страна и порочните способи за преодоляване на правосъдната система ". Това оповестиха от.

Христов е притежател на компанията за произвеждане на асаньори " Изамет ". За нея се споделя в - поредицата на " Антикорупционния фонд ", в която се разкрива скица за изземване на бизнеси. Бившият притежател на компанията Илия Златанов описа, че е бил заставен от някогашния началник на столичното разследване Петър Петров, прочут с прякора Еврото, да я трансферира на Христов.

По-рано през днешния ден някогашната брачна половинка на Петров, пред " Антикорупционния фонд ", в който разкрива, че Петров е имал " списък с доказателства " против магистрати, а през него е минало не едно кариерно израстване в прокуратурата.

" На входа на Българска телеграфна агенция, малко преди 14 часа чиновници на ГДБОП подредиха на Кристиян Христов да се качи в кола на ГДБОП, която го води. Христов не оказа опозиция, въпреки и няколко минути да настояваше първо да даде преконференцията и по-късно да бъде отведен от служителите на реда. Служителите на Министерство на вътрешните работи не се съгласиха и обявиха че би трябвало да тръгне с тях в този момент " за диалог " и едвам по-късно ще може да даде конференция ", пишат от организацията.

Според в. Христов е арестуван по отношение на вчерашната акция в ресторант в квартал " Драгалевци ", която е била обвързвана с убийството на Красимир Каменов - Къро, по която дейности са били ориентирани точно против Петров и предприемача Размиг Чакърян-Ами. Впоследствие Петров беше разгласен за търсене.

В анонса на конференцията на Христов беше записано, че той е работил е за Любена и Петьо Петрови " и е осведомен с порочните практики за преодоляване на прокуратурата и други държавни структури ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР