Служители на ГДБОП пресякоха трафик на близо половин тон хероин

...
Служители на ГДБОП пресякоха трафик на близо половин тон хероин
Коментари Харесай

ГДБОП залови половин тон хероин, предназначен за Западна Европа

Служители на ГДБОП пресякоха трафик на близо половин звук хероин през територията на България. Операцията е извършена на 3 юни и е взаимна на чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, Европол и Агенция „ Митници “, под надзора на Специализираната прокуратура. Съдействие на следствието е оказано и от Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати (DEA).

Наркотикът е бил прикрит в кухини на мраморни плочи. Стойността му възлиза на близо 24 млн. лв., прецизират от Министерство на вътрешните работи. Днес от ведомството разпространиха фрагменти на самата интервенция.

Хероинът в дошъл по море в България на пристанище Варна - Запад, претрупан в четири огромни контейнера. Между 3-4 кг от веществото се е съдържало в тайниците, издълбани в част от мраморните плочи. Назначени са експертизи, като съгласно първичните данни общото количество на хероина е към 400-500 кг, предопределен за Западна Европа.

След освобождение, митническата пратка е ориентирана с товарни коли към вътрешността на страната – Сливен. Предварително за задачата е било наето хале, където съпричастните са подхванали дейности по изваждане на хероина. В миг на осъществяване на тази активност са арестувани двама турски жители. Предявени са им три обвинявания – за незаконно съдружие, за трафик на високорискови наркотични субстанции в изключително огромни размери, както и за държане на опиати. С решение на Специализирания углавен съд по отношение на тях е наложена най-тежката мярка „ задържане под стража “.

Валентина Маджарова, и.ф. административен началник на Специализираната прокуратура заяви детайлности за сполучливата реализация, вследствие на която е предотвратен трафик на хероин с висока непорочност с генезис от Иран. Работата по досъдебното произвеждане е траяла към 4 месеца.

„ Операцията е неоспорим триумф. Като външна граница на Европейски Съюз България не позволи хероинът да бъде ориентиран към други страни “, уточни прокурор Маджарова.

Тя благодари за извънредно положителната логистика, осъществена от ГДБОП, с техните сътрудници от Европол, ДЕА и представители на Агенция „ Митници “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР