Служители на банкера беглец Цветан Василев, който е подсъдим заедно

...
Служители на банкера беглец Цветан Василев, който е подсъдим заедно
Коментари Харесай

Хора на Цветан Василев отчитали източеното от КТБ с лепящи листчета

Служители на банкера дезертьор Цветан Василев, който е обвиняем дружно с още 17 души за източването на 5- 6 милиарда лв. от КТБ, са отчитали откраднатото от трезора с разноцветни лепящи листчета, написа "Монитор ".
Това стана ясно на съвещание на Специализирания съд, на което прокуратурата изчерпа въпросите си към главния очевидец. От средата на ноември Лазов ще дава отговор на въпроси на отбраната. На главния очевидец Бисер Лазов бяха предявени над 1000 такива листчета.

Той изясни, че те са изписани с почерка на съответния касиер в съответния ден. По думите на очевидеца практиката била в края на работния ден, с изключение на информацията за постъпили и излезли суми, на такова листче да се дава и касовата наличност в обособените валути, с които затваря касата на Фирмата.

Според държавното обвиняване точно посредством Фирмата на Василев, представляваща група от сдружения, доста от които кухи, е бил източен трезорът. Това ставало посредством отпущането на заеми от банката на въпросните сдружения.

Пред съда Лазов сподели, че офисите на Фирмата и на банката били „ с характерностите на храм, в смисъл подобен, че всеки знаел кой е господарят “, кой раздава заповедите и дилемите и чие е всичко. На Лазов бяха предявени още няколко листа, представляващи инструкции, дадени персонално от Василев.

В едното, по думите на Лазов, банкерът дезертьор изисква от него да му даде информация за придвижването по сметките на бизнес сътрудникът му- Петър Панков. Указанието било да се даде информация за придвижването по сметките на Панков като физическо лице и на компаниите му в КТБ. За да извърши задачата Лазов изясни, че се обърнал към Александър Панталеев, който е обвиняем по делото.

Друго напътствие от Василев, предявено през вчерашния ден на очевидеца, гласи: „ Бисер Лазов, не знам какво ще правиш, само че всички нецелесъобразни заеми на Гипс АД да бъдат погасени до 31 март 2013г. “.

В напътствието се съдържа и запитване за сдружението „ Консулт АБ “, което в началото е било еднолична благосъстоятелност на брачната половинка на банкера- Антоанета Василева, а по-късно станало едно от кухите сдружения на Фирмата. Пред съда Лазов изясни, че в последната година преди банкрута на трезора, банкера дезертьор почнал да дава такива инструкции. По думите му се възлагали задания на несъответствуващите хора и се възлагали неща, които не зависят от тях, както е в тази ситуация с въпросните нецелесъобразни заеми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР