Служители на Автомагистрали - Черно море“ излязоха на протест на

...
Служители на Автомагистрали - Черно море“ излязоха на протест на
Коментари Харесай

Протест на АМ „Тракия“ при 165-ти километър край Чирпан в посока Бургас

Служители на „ Автомагистрали - Черно море “ излязоха на митинг на 165-ти километър на автомагистрала „ Тракия “ и още три основни точки в страната.

Причината за недоволството им са неизплатени 37 милиона лв. от АПИ и държавното сдружение „ Автомагистрали “ за ремонт на Автомагистрала „ Тракия “.

В тази сума влиза и заплащането за към този момент направен труд, изясни инж. Тодор Кятовски, член на синдикалната организация към КНСБ и ръководиотел на обекта на АМ‘‘Тракия “. 

" От април до в този момент са напуснали 115 индивида поради липса на средства "

Отделно терзанията на протестиращите са свързани със прекъсване на тока, на газта и липса на доставка на нафта.От понеделник се прекратява работния развой, което ще ощети към 1000 роботници. 

Протестът е кротичък, само че участниците остават в подготвеност при нужда да блокират пътните сектори. Освен на автомагистрала „ Тракия “ митинг е деклариран - на автомагистрала „ Хемус “ при пътен възел Белокопитово, на пътя Русе-Варна на кръстовището за Кубрат и в София, на бул. „ Дондуков “ пред Министерския съвет. Целта не е да се блокира или затруднява, хората да си получат парите, само че ще протестираме до момента в който не изпълнят настояванията ни добави инж. Кятовски.

Наш кореспондент остава на място, с цел да следи протичащото се. Очаквайте детайлности в идващите излъчвания вести
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР