Служебното правителство все още обсъжда какъв закон за държавния бюджет

...
Служебното правителство все още обсъжда какъв закон за държавния бюджет
Коментари Харесай

Служебният кабинет ще внесе базов бюджет за 2023 г. с предложения за мерки

Служебното държавно управление към момента разисква какъв закон за държавния бюджет за тази година ще внесе след конституирането на идващото Народно заседание. Най-вероятно бюджетът ще е базов, като ще има и оферти за разнообразни ограничения. Това сподели пред Българска национална телевизия министърът на финансите Росица Велкова.

 Служебният кабинет ще внесе закон за Бюджет '23 в първите дни на новия парламент Служебният кабинет ще внесе закон за Бюджет '23 в първите дни на новия парламент

Тя изясни, че ще се наложи да се усилят приходите в бюджета и да се свият разноските, тъй като няма да има по какъв начин с бюджета за предходната година, който се ползва сега, да се реализира заложеният недостиг от 3%.

" Разходите се свиват с ограничения и законодателни промени, в случай че е належащо ", сподели още Велкова, като посочи, че може да се обсъдят промени в ставките за Данък добавена стойност.

 Велкова се надява влизането в еврозоната да се отсрочи единствено с половин година Велкова се надява влизането в еврозоната да се отсрочи единствено с половин година

Тя разяснява и решението на страната да не изиска конвергентен отчет, с което България изключи опцията да одобри еврото като съществена валута от началото на 2024 година Велкова акцентира, че законодателните промени, които би трябвало да се създадат, би трябвало да бъдат признати във тип, в който няма основни отклонения от настояванията на Европейската централна банка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР