Служебното правителство споделя желанието, изказано от най-големите политически сили в

...
Служебното правителство споделя желанието, изказано от най-големите политически сили в
Коментари Харесай

Служебният кабинет подкрепя дефицит от 3%, но няма да внесе в НС такъв

Служебното държавно управление споделя желанието, изказано от най-големите политически сили в Народното събрание ГЕРБ/СДС и " Продължаваме промяната/Демократична България " дефицитът в бюджета да бъде вместен в границите на 3% . Въпреки това обаче служебното държавно управление счита, че отговорността за понижаване на недостига, който съгласно импортирания от него проектобюджет, основаващ се на признатите от Народното събрание политики, ще бъде 6,4% , следва да бъде понижен от самите народни представители.
 Асен Василев на първо ревизиране хвана 2 неточности в бюджета на Гълъб Донев
Асен Василев на първо ревизиране хвана 2 неточности в бюджета на Гълъб Донев

" Пари има за всички, в случай че не се краде... И да няма неточности в сметките "

Това сподели министър председателят Гълъб Донев преди началото на изключителното съвещание на Министерски съвет в петък, отдадено на одобряването на държавния бюджет и двата бюджета на Националната здравноосигурителна каса и Държавното публично обезпечаване.

" В днешния ден няма по-голям въпрос от този за бюджета на страната . Споделяме общото разбиране за бюджетен недостиг до 3%. Как да се понижи той от 6,4% до 3% - е задача, на която ще търси решение Народното събрание ", съобщи министър-председателят.

Донев акцентира, че не става дума за прекачване на отговорност. " След като нашите приходни ограничения не бяха възприети, отговорно и рационално е да представим на народните представители бюджет, създаден по настоящо законодателство ".
 ГЕРБ претърпяха катарзис: Може да има бюджет и без постоянен кабинет
ГЕРБ претърпяха катарзис: Може да има бюджет и без постоянен кабинет

Общата воля на двете партии е вместване под границата на 3% недостиг

Премиерът предизвести и партиите, договарящи за държавно управление, да не трансформират бюджета в " хватка за припечелване на време " .

" Това ще е ход, от който ще изгубят и жителите, и бизнесът. Оттук насетне дейностите по отношение на финансовия проект на страната за 2023 година ще приказват за същинските планове. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР