Служебното правителство . Ще подходим отговорно. Това заяви Кирил Петков

...
Служебното правителство . Ще подходим отговорно. Това заяви Кирил Петков
Коментари Харесай

ПП и ДБ заедно ще натискат служебния кабинет за редовен бюджет

Служебното държавно управление. Ще подходим отговорно. Това съобщи Кирил Петков на срещата с " Демократична България " за бюджета. Политическа партия подготвили декларация, с която упорстват служебният кабинет да внесе в Народно събрание бюджет за разглеждане.

Изпуска се опцията да се оцени, че икономическите параметри са се трансформирали, разяснява още той.

710 лв. е несъответстващо като минимална заплата, съгласно Кирил Петков. 11 милиарда лв. повече чакат " Продължаваме промяната " като доходи. Той настоя диалогът за бюджета да се отдели от политическите диалози.
 Политическа партия и синдикатите обединени в настояването си за нов бюджет
Политическа партия и синдикатите обединени в настояването си за нов бюджет

Според Асен Василев е несъответстващо да бъде удължаван актуалният бюджет и следващата година

Христо Иванов също желае служебната власт да внесе бюджет. Също по този начин обаче от Демократична България се тормозят, че в случай че няма постоянна власт, може да се стигне до предизборни разходи.

Асен Василев пък уточни,че в Политическа партия нямат терзания по отношение на приходите. Досега, по думите му, МФ правело консервативни прогнози, нещо, за което ръководството на Политическа партия пречупило. До 2,5% от Брутният вътрешен продукт се е вдигнало потреблението. Ако се стигне до нови избори, ще работи минимум до юни, само че това тормози някогашния финансов министър. Истински бюджет щял да даде прогнозируемост и за бизнеса.

Политическа партия упорства за 3% недостиг, с цел да вървим и по пътя ни към Еврозоната. Иво Мирчев желае помощите да стигат до в действителност нуждаещите се. Еврозоната е наш взаимен приоритет, акцентира той. За да влезем в клуба на богатите, трябвало отговорно да се подходи към осъществяване на втория мандат. От Демократична България упорстват внимание върху буферите в бюджета и да се запазят обществените разноски.
 Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета
Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета

Свиленски: Много е комфортно на служебния кабинет да работи без държавно управление и без надзор

Кирил Петков регистрира, че целите на двете обединения са доста сходни. Иначе като пристигна ред за втория мандат, всички щели да подходят отговорно. Искаме да ви насърчим като мандатоносител да се отнесете съществено към втория мандат, настоя Атанас Атанасов. Трябвало да се сформира кабинет на реформаторските сили, по думите му. Ще подходим доста съществено, увери го от своя страна Асен Василев.

Атанас Атанасов предложи председателски съвет да разиска и за какво декларацията на " Продължаваме промяната " не се преглежда в Народно събрание.

Стана ясно, че още при започване на ноември хората на Кирил Петков и Асен Василев са внесли декларацията, с която Народно събрание да излезе към служебната власт и в която се упорства за внасяне на постоянен бюджет.
 Политическа партия желае от кабинета бюджет незабавно, Движение за права и свободи - без болшинство няма и бюджет
Политическа партия желае от кабинета бюджет незабавно, Движение за права и свободи - без болшинство няма и бюджет

Искрен Арабаджиев подсети, че има три плана, срокът е изминал през октомври, а бюджет не е внесен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР