Служебното правителство с нови мерки срещу цените на горивата. До

...
Служебното правителство с нови мерки срещу цените на горивата. До
Коментари Харесай

Никола Стоянов: България може да е един от добрите примери в Европа за справяне с кризите

Служебното държавно управление с нови ограничения против цените на горивата. До дни кабинетът ще гласоподава 40% по-евтини карти за градския превоз за пенсионерите и 70% - за учениците. Това разгласи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на доклада за активността си. 

" Първостепенната задача беше подготовка на българската стопанска система за зимата. През месец август чертаехме схеми коя промишленост ще затвори първа, коя втора и така нататък Тогава действителността беше това. Благодарение на Министерство на стопанската система отрицателните сюжети за българската стопанска система не се състояха. Инфлацията през октомври и ноември е надолу, декември се задържа. Считам за триумф, че България може да е един от положителните образци за Европа по какъв начин се оправи досега с рецесиите, които ни заобикалят ", съобщи той.

Стоянов означи, че една от дилемите, която е била предоставена на министерството е да се включи в преговорния развой с “Лукойл ”. “Успяхме с доста съществени договаряния. Резултатът е реалност. “Лукойл ” реалокира икономическата си активност в страната и през декември заплатиха 90 млн. лева в българския бюджет. На база на този триумф и парите, които получихме от тях, идната седмица на Министерски съвет ще минат и нови ограничения в поддръжка на хората във връзка с високите цени. Ще гласуваме 40% по-евтини карти за публичен превоз за пенсионерите, 70% понижение за картите за учениците и гратис пътешестване за деца до 10 години ”, заяви служебният министър на стопанската система.

Той разяснява и решението на Народното събрание за отпадане на мярката за обезщетения на горива от 0,25 стотинки. По думите му прекъсването на тази мярка преди да са създадени други ограничения за обезщетения е било неточност.

“Няма нищо обществено в тази мярка, единствен критерии е да имаш персонален автомобил. Считахме за рационално и бяхме възнамерявали мярката да продължи, до момента в който сме подготвени с нови ограничения. Депутатите, взимайки това решение от 1 януари да се спре мярката, ни изненадаха ”, акцентира той. Стоянов изрично съобщи, че служебният кабинет не е спрял мярката и това е направено от Народното събрание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР