Служебното правителство е свършило своята работа и изработило проект за

...
Служебното правителство е свършило своята работа и изработило проект за
Коментари Харесай

Стефан Янев: Актуализацията на бюджета вече е в ръцете на парламента

Служебното държавно управление е свършило своята работа и изработило план за актуализация на бюджета, в този момент отговорността е в ръцете на народните представители. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев при визитата си в благоевградското село Габрово. Министър-председателят сподели още, че се подхващат ограничения за защита на границата ни при мигрантски напън. По думите му депутатите ясно осъзнават отговорността да бъдат обезпечени спомагателни средства.

Служебният министър председател съобщи, че планът за актуализация на бюджета е направен въз основата на разбор и следва логиката за обществено подкрепяне на хората, на медицинския личен състав и на бизнеса. А депутатите са в правото си да внесат корекции в оферти вид.

От това, което следих и чувах изявления на представители на политически партии, те са безусловно наясно с тяхната отговорност и допускам, че ще намерят метод да създадат нужното. Защото алтернативата е в действителност от септември нататък да няма пари за тези пера, по които сме привикнали в последните месеци да има в допълнение средства.

Янев дефинира като несъстоятелно изявлението от през вчерашния ден на Мустафа Карадайъ за актуализацията на бюджета, която водачът на Движение за права и свободи съпостави с празен чек и нова джипка, зад която имали съмнение,че прозира дългата ръка на Иво Прокопиев.

Не мога да приказвам с такива метафори и алегории, тъй като това са несъстоятелни неща, кой зад кого стои. В този случай намесването на лица и непознати ползи не намирам за подходящо. Логиката е ясна, логиката е пред очите на всички и във всеки един ред от препоръчаната актуализация може да бъде предпазен точно с тази логичност.



По-рано през днешния ден министър председателят се е срещнал със обстановката на границата ни с Гърция в региона на Петрич, където се е нараснал броят на хванатите незаконни мигранти.

Действително се изисква по-голяма организация и има проведено спомагателни сили от страна на страната, което към този момент се прави и в този смисъл желая да кажа освен постът на Слави Трифонов или на която и друга да е политическа партия, отново се връщам към самия отчет, който беше по време на Консултативния съвет за национална сигурност - партиите осъзнават нуждата да концентрираме напъните, от спомагателни старания, в това число евентуално и спомагателен бюджет за съответните служби, които директно се занимават с тази активност.

Подготвя се проект за евакуация на блокираните българи в Афганистан, който ще бъде координиран с изтеглянето на дипломати на други страни членки на Европейския съюз. Все още не е ясно обаче, по кое време ще се организира акцията.

Репортер: Ирина Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР