Служебният регионален министър арх. Иван Шишков издаде заповед за въвеждане

...
Служебният регионален министър арх. Иван Шишков издаде заповед за въвеждане
Коментари Харесай

Регионалният министър издаде заповед за етапно довършване на интерконектора с Гърция -

Служебният районен министър арх. Иван Шишков издаде заповед за въвеждане на етапност при построяването на оставащата за дотъкмяване част от междусистемната газова връзка Гърция – България.

Новината заяви самият той пред бТВ.

По думите му цялата страна оказва помощ на строителя и първата част от стъпките за довеждане докрай е направена.

" Ежедневно водим диалози с всички участници в строителния развой и оказваме помощ при оформяне на документите ", изясни Шишков и акцентира, че зависи от изпълнителя това да се случи до 1 октомври.

Министърът заяви още, че е изискал от новото управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ разбор на ремонтите, които се правят това лято и дали се извършват в период.

" Другото най-важно е да осигурим зимното разчистване, което беше безусловно забравено от предходния екип на пътната организация ", бе безапелационен той и добави, че към този момент са оповестени новите публични поръчки за това.

По думите му срокът за подаване на офертите е 14 дни и прикани всички строителни компании да вземат участие интензивно и да се отнесат национално отговорно по този въпрос. Шишков беше безапелационен, че при добър разговор строителните компании ще могат последователно да си получат насъбраните отговорности.

За завършването на автомагистрала „ Струма “ министърът напомни, че още при предходното си присъединяване в управлението на Министерство на регионалното развитие е направил инспекция на осъществяването на тунел " Железница " и откакто е разкрил съществуването на свлачища там, е разпоредил да се направи план за укрепването им. Но за седемте месеца ръководство на бившето управление на Министерство на регионалното развитие е изработен единствено абстрактен план за укрепването им. За да се облекчи обаче придвижването в региона, в случай че е допустимо и безвредно, придвижването ще бъде пуснато в едната лента, стана ясно от думите на районния министър.

По мотив измененията в управленията на АПИ и „ Български ВиК Холдинг “ министърът беше безапелационен, че в случай че не го бе направил, това би означавало, че е удовлетворен от това, което в действителност не е направено през всичките тези месеци.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР