Служебният министър на туризма Стела Балтова заяви по време на

...
Служебният министър на туризма Стела Балтова заяви по време на
Коментари Харесай

И в София се очаква да има карантинни хотели


Служебният министър на туризма Стела Балтова съобщи по време на чуване в Народно събрание, че първите резултати за обновяване на жизнеспособността на бранша са налице. Тя повтори, че повече от 2,5 млн. туристи са пътували в страната от началото на летния сезон досега.

Министърът осведоми депутати за подхванатите от ведомството ограничения в поддръжка на бизнеса, чиято работа е затруднена поради пандемията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред ограниченията, които са свързани с поддръжка и възобновяване на жизнеспособността на бранша, министърът посочи ориентираните към позиционирането и запазването на България като " зелена зона " допустимо най-дълго. Ако през днешния ден отворите картата на Re-open EU, България още веднъж е " зелена зона ", съобщи министърът.

Тя подсети, че дружно със здравното ведомство е създаден здравен протокол за използване на противоепидемични ограничения при осъществяване на туристическа активност през летния сезон и е основан бюлетин с обновена информация. Със здравното министерство е квалифициран и стикер за туристически обекти " 100 % имунизирани ", а първият към този момент е подложен в хотел к.к. " Албена ".

В мандата на служебния кабинет са създадени и инструкции за действие на местата за настаняване и заведения за хранене и са били дефинира първите карантинни хотели в к.к " Албена " и в Несебър. В момента сме в развой на договаряне на такива места, в това число и тук в София, поради прогнозите за развиването на епидемиологичната конюнктура, сподели министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР