Служебният министър на правосъдието Крум Зарков издаде Наредба за воденето,

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков издаде Наредба за воденето,
Коментари Харесай

Въвеждат единна система за запорите на движими вещи

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков издаде Наредба за воденето, съхраняването и достъпа до осведомителната система за единна входна точка за запорите на движими движимости, подлежащи на регистрация по силата на закон, и за организацията, разпоредбите и активността на онлайн платформата за електронни обществени търгове.

Документът е обнародван в " Държавен вестник " и влиза в действие след три месеца, оповестиха от правосъдното министерство.

" Информационната система за единна входна точка за запорите е напълно нов институт. Тя ще съдържа информация за към този момент наложените от правосъдните реализатори запори върху движимите движимости с регистрационен режим (пътни транспортни средства, селскостопанска техника, въздухоплавателни средства и др.), само че не и за наложени запори върху същите движимости по реда Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, Закона за митниците и други ", изясняват от Министерството на правораздаването (МП).

Информацията ще бъде централизирана в една база данни, като системата ще разрешава достъп за оторизирани институции и всички лица на територията на страната или отвън нея. С това се цели да се подсигурява информирането на заинтригуваните лица за тежестите и рестриктивните мерки върху движимите движимости, предмет на регулация, да се увеличи сигурността при покупко-продажбите по прекачване и да се усъвършенства насилственото осъществяване за посочените движими движимости.

Предвижда се осведомителна система за единна входна точка за запорите и платформата за електронни обществени търгове да действат на въз основата на обща осведомителна система. Според Министерство на правосъдието по този начин има общ обединен стандарт при построяването на двете функционалности и автоматизирано придвижване на данни от осведомителна система единна входна точка за запорите на движими движимости към модула за продажбите и назад.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР