Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица

...
Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица
Коментари Харесай

Взеха главата на близкия до Белев директор на „Национален парк Рила”: Уволнил експерти, един се самоубил

Служебният министър на околната среда и водите доктор инж. Росица Карамфилова е освободила Владимир Милушев от поста шеф на дирекция „ Национален парк Рила ”. Информацията удостовери самият той на страницата си във Facebook. „ За мен беше чест и отговорност да съм отпред на дирекция „ Национален парк Рила ”. Чест, тъй като планината значи доста за мен и знам какъв брой доста тя значи и какъв брой дава на още толкоз доста хора. Беше, тъй като от през днешния ден към този момент не съм шеф. Така реши служебният министър на околната среда и водите ”, написа той и продължава: „ След тези 7 месеца, в които бях отпред на администрацията на най-големия народен парк в България, желая да благодаря на всички, с които дружно работихме за положителното Рила и хората, свързани с планината. Благодаря, както на сътрудниците в дирекцията на Парка, по този начин и на всички хора отвън Дирекцията, които подкрепяха нашата работа! Без всички вас нямаше да успеем да свършим толкоз потребни неща ”.

По информация на Еко Новини причина за решението е, че Милушев, който е някогашен чиновник на Природен парк Витоша по време на ръководството на Тома Белев, е уволнил огромна част от дългогодишните специалисти, които работят в парка, заменяйки ги с представители на зелени неправителствени организации без опит в сферата.

По неофициална информация обаче в парка има и драматичен случай – преди седмица един от освободените чиновници се самоубил и това е предизвикало министъра да вземе незабавни ограничения.

Милушев бе в тежък спор на ползи при назначението си – по едно и също време беше шеф на парк Рила и шеф на клона в Благоевград на швейцарско-българската зелена фондация „ Биоразнообразие ”, отбелязва още организацията. Освен това бе назначен без конкурс. Той е и някогашен претендент за народен представител от Демократична България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР