Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева даде старт

...
Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева даде старт
Коментари Харесай

Весела Лечева даде старт на щафета, отбелязваща 500 дни преди началото на Олимпийските игри в Париж

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева даде старт на щафета , която отбелязва 500 дни преди началото на Оимпийските игри в Париж. Събитието се провежда от Посолството на Франция в България и Френския институт , взаимно със Столична община, Фондация „ София-Европейска столица на спорта “ и Българския олимпийски комитет.

На него участваха френският дипломат Жоел Мейер , столичният кмет Йорданка Фандъкова, ръководителят на БОК Стефка Костадинова и доста именити български спортисти. В бягането в градинката на НДК участваха стотици деца от гимназии с проучване на френски език в столицата.

Световното турне на щафетата ще приключи в Париж през август 2024 година

„ С присъединяване си в това събитие всички ние дружно потвърждаваме, че спортът сплотява хората, утвърждава изконните човешки полезности за мир, съгласие, феърплей и построява дейни жители на света “ , сподели министър Весела Лечева.

Тя напомни, че 100 години след далечната 1924 година , когато Франция за повторно беше хазаин на Летните олимпийски игри , страната още веднъж ще одобри олимпийския огън и ще посрещне най-хубавите спортисти на света.

„ Убедена съм, че Франция ще бъде съвършен хазаин на Олимпийските игри през 2024 година, те ще преминат на високо равнище и гладко след рестриктивните мерки, които наложи пандемията от COVID-19 “ , сподели Лечева.

Тя акцентира, че задължението на Министерството на спорта е обвързван с това да няма състезател или федерация, която да не получи положителни условия за подготовка. У нас предолимпийската година минава и под знака на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет , сподели още министър Лечева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР