Служебният министър на икономиката Кирил Петков уволни сегашния Надзорен съвет

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков уволни сегашния Надзорен съвет
Коментари Харесай

Министърът на икономиката взе главите на шефовете на ББР, които са одобрявали кредити за Домусчиев, Вълка, Пеевски, Самуилов и Гергов

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков уволни настоящия Надзорен съвет на ББР в състав Димитър Симеонов и Велина Бурска. Той предлага да бъдат заменени от Васил Щонов и Валентин Михов.

Така Българската банка за развиване остава без опериращ контрол, до момента в който Българска народна банка не оцени дали двамата нови членове, препоръчани от икономическия министър, са подобаващи, осведоми " Труд ".

Това стана ясно от срещата на служебния министър на стопанската система Кирил Петков с ръководителя на Надзорния съвет на Българската банка за развиване Стамен Янев. Вчера Петков смени одитния комитет на банката, а през днешния ден тя остава и без опериращ контрол за неопределен срок.

Министърът на стопанската система трябваше да се срещне и с другите двама членове на надзора на банката - Митко Симеонов и Велина Бурска, само че те обяснили на министъра, че отхвърлят да вземат участие в такива обществени срещи и по тази причина са били уволнени.

Припомняме, че ББР се прочу със скандални заеми в големи размери, отпускани не на дребни и междинни фирм, а на мастити компании, свързани с олигарси като братя Домусчиеви, Делян Пеевски, Георги Гергов, Георги Самуилов, Румен Гайтански-Вълка и други

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР