Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще се срещне с

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще се срещне с
Коментари Харесай

Министър Петков се среща с най-големите кредитополучатели на ББР

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков ще се срещне с представители на най-големите кредитополучатели на Българската банка за развиване. Поканени са представители на осемте компании с най-големи заеми в размер на милиони.

Вчера опитът да бъде изслушан Надзорният съвет на банката беше провален, откакто пред министъра се яви единствено ръководителят на съвета Стамен Янев.

Министър Петков е поканил на среща-разговор всяка една от компаниите с най-големи заеми от банката, чиито имена и притежатели станаха ясни преди дни. Той упорства да разбере от тях защо са похарчили парите.

„ Защото аз не желая да се срещна на база документи, желая да чуя същинските шефове на тези компании, да ми кажат по какъв начин се развива техният бизнес проект, работи ли, по какъв начин виждат връщането на тези пари и по какъв начин тези действия са нараснали конкурентоспособността на България, по какъв начин тези действия са нараснали новаторския капацитет на страната “, сподели през вчерашния ден министърът.

Потвърждение, че ще се яви на срещата до през вчерашния ден е постъпило само от управлението на „ Български морски флот “. След останалите компании, които министърът чака са представители на „ Слънчев ден “, „ Благоевград БТ, „ Роудуей кънстръкшън, „ Техномаркет “, „ Интернешънъл инвестмънт “, „ Транспект “ и „ Инса ойл “.

„ Аз не съм тук, с цел да нападам нечий бизнес проект, по никакъв метод. Те, все пак, са клиенти на банката. Това, че сега тактиката е разрешила този вид заеми, това е проблем не е наложително на крайните клиенти, това е проблем на ръководството на банката, на надзора “.

За да се избегне нова обстановка с централизация на кредитен запас в малко компании, министър Кирил Петков предлага предел на заемите от банката до 5 милиона лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР